BRILLER TIL BØRN I ALDEREN 3-12 ÅR

HVORNÅR SKAL JEG FÅ MIT BARNS ØJNE TJEKKET?

Det tilrådes, at børn får foretaget deres første synsprøve omkring 2-års alderen og derefter hvert andet år, medmindre din optiker anbefaler andet. Hvis briller til børn anbefales efter en synsprøve, er det normalt for at korrigere en synsfejl, en almindelig tilstand, hvor dit barn har svært ved at se ting på afstand eller tæt på.

Det er vigtigt, at dine børns øjne bliver undersøgt regelmæssigt for at sikre, at deres syn udvikler sig korrekt. Alvorlige synsproblemer er normalt sjældne, men de kan hjælpe med at identificere og behandle problemer tidligt. Desuden vil dit barn ofte ikke selv være opmærksom på, at det har et synsproblem, så det er vigtigt, at du som forælder lægger mærke til, om noget ændrer sig ved barnets adfærd.

HAR MIT BARN BRUG FOR BRILLER?

Du skal måske overveje briller til børn, hvis dit barn klager over hovedpine, eller hvis barnets øjne føles trætte. Hvis du opdager, at dit barn sidder tættere på fjernsynet end normalt, eller hvis det holder en bog tættere på end normalt, kan det lide af henholdsvis nærsynethed eller langsynethed.

eye test

Andre tegn på, at dit barn måske har brug for briller, er, hvis barnet ofte gnider sig i øjnene, eller hvis det får problemer med koordinationen mellem hånd og øje.

BESKYTTELSE AF DIT BARNS SYN

Dit barns syn er utrolig vigtigt, især hvis barnet er i skolealderen. At kunne se læreren, tavlen eller bøgerne er en vigtig del af læringen. Din lokale optiker kan identificere synsproblemet og udlevere de rigtige børnebriller, så du kan være sikker på, at dit barn kan se klart.

En vigtig faktor at overveje, når du kigger på briller til børn, er, at brilleglassene skal leve op til strenge standarder. Når alt kommer til alt, er dit barn uden tvivl altid på farten og løber rundt. Briller til børn skal kunne tåle en lidt hårdhændet brug. Med det i tankerne bør du overveje yderligere optimering af brilleglassene, f.eks. ridsefaste belægninger og anti-refleksbelægninger. Det sikrer, at dit barns briller forbliver klare og ubeskadigede i længere tid!

Girl holding glasses

Når du skal vælge briller til børn, er det vigtigt, at brilleglassene har UV-beskyttelse. Det er dejligt, at børn tilbringer så meget tid udendørs, men det er vigtigt, at deres øjne er beskyttet mod potentielt skadeligt UV-lys. Børns øjne er mere sårbare end voksnes, så sørg for, at deres briller både beskytter deres syn og korrigerer det.

SÅDAN VÆLGER DU DE RIGTIGE BRILLER TIL BØRN

Hos Essilor har vi en række briller, der er perfekte til børn. Eyezen brilleglas er enkeltstyrke brilleglas, der er perfekt optimeret til børn, der ofte sidder ved computere i skolen. Eyezen brilleglas til børn er designet til at hjælpe med at forhindre øjentræthed og kan bruges med eller uden styrke. Så uanset om dit barn har brug for briller for at kunne se tavlen, eller om det bare ønsker en mere behagelig synsoplevelse, kan Eyezen hjælpe med at lindre den øjentræthed, der er forbundet med at se på digitale enheder.

Mother and daughter wearing glasses looking at laptop

Når man konstant løber ind og ud og leger derhjemme eller i skolen, er det nyttigt at have brilleglas, der automatisk tilpasser sig skiftende lysforhold. Transitions er de perfekte briller til børn til at opnå dette ved hjælp af farveskiftende teknologi, der giver optimal beskyttelse mod skarpt lys. Transitions brilleglas er også nyttige til at reducere genskin og beskytte mod UVA- og UVB-stråling.

Hvis du gerne vil sikre, at dit barns briller holder længe, kan du overveje Crizal brilleglasbelægninger. Crizal belægninger er ideelle til at holde dit barns briller i funktionsdygtig stand og giver en række fordele, herunder ridsefasthed og beskyttelse mod smuds, støv og vand.