BRILLER TIL 60+

DE RIGTIGE SKRIDT TIL AT BESKYTTE DINE ØJNE

Når du bliver ældre, er det vigtigt at tage de rigtige skridt til at passe på dine øjne, uanset om det er ved at bruge de rigtige briller til ældre eller ved at søge yderligere behandling.

Alt, hvad der betyder noget, sker inden for rækkevidde, lige fra morgenavisen til at kunne se børnebørnene, og du vil ikke risikere at gå glip af noget som helst. Det er vigtigt, at du gør alt, hvad du kan, for at opnå det bedst mulige syn.

Don't miss a moment in your grandchild's life

TEGN OG SYMPTOMER PÅ ØJENSYGDOMME HOS SENIORER

Når vi bliver ældre, bliver vores øjne og vores syn også ældre. Der er nogle få almindelige øjensygdomme, som kan påvirke ældre voksne, så det er vigtigt at kende tegnene.

  • Svært ved at se genstande tæt på
  • Dårlig dybdeopfattelse
  • Ændringer i farvernes klarhed
  • Problemer med at se i svagt lys
  • Tab af perifert syn (synet i udkanten af synsfeltet)
  • Problemer med at køre bil – f.eks. manglende evne til at se vejskilte tydeligt eller langsom tilpasning til genskin om natten

Øjensygdomme i 60-års alderen

Jo hurtigere en sygdom opdages, desto lettere kan den behandles eller håndteres. Sørg for at besøge din optiker mindst hvert andet år til en synsprøve eller oftere, hvis det anbefales. Her er nogle af de sygdomme, der typisk rammer folk i 60'erne.

GRØN STÆR

Grøn stær er almindeligt hos voksne i 70'erne og 80'erne og giver normalt ikke nogen symptomer i starten. Du bemærker dog muligvis, at dit perifere syn ændrer sig. Du kan også opleve sløret syn eller regnbuefarvede cirkler omkring lys.

I nogle tilfælde kan grøn stær udvikle sig meget hurtigt, og du kan opleve øjensmerter, røde øjne, hovedpine og endda kvalme. Det sker som følge af en blokering i øjet, der forårsager en stigning i trykket.

Risikofaktorer omfatter alder, arvelighed, og selv nærsynethed kan øge risikoen. Nogle etniske grupper har større risiko for grøn stær: Personer af afrikansk eller afro-caribisk afstamning har en øget risiko for at udvikle primært åbenvinklet glaukom, mens personer af asiatisk afstamning har større risiko for akut snævervinklet glaukom.

GRÅ STÆR

Grå stær forekommer normalt hos voksne på 65 år eller derover. Det er en tilstand, hvor øjets linse bliver tåget. Du kan opleve sløret syn eller opleve, at lyset er for skarpt. Farver kan også se ud som om, de er falmet. Det er vigtigt at gå til en optiker, hvis du oplever disse tegn.

Det er oftest alderen, der er årsag til grå stær, da proteinerne i linsen begynder at ændre sig. Andre faktorer kan dog øge din risiko. Det kan f.eks. være arvelighed, overdrevent alkoholforbrug eller dårlig kost, og selv UV-stråling kan have en akkumuleret effekt(1).

ALDERSRELATERET MAKULA-DEGENERATION

Den tredje øjensygdom, som ældre voksne er i risiko for at få, er aldersrelateret makula-degeneration (AMD). AMDer mest almindeligt forekommende hos personer over 50 år. Det er smertefrit, men betyder, at dit syn bliver mere og mere sløret, især i midten af øjet.

Du kan opleve blinde vinkler eller forvrængede billeder, og hvis det sker, skal du straks bestille en tid hos din optiker.

Alle tre sygdomme er nogle af de mest almindelige årsager til blindhed i Storbritannien. Det er vigtigt, at du søger hjælp, så snart du opdager noget anderledes ved dit syn.

Øjensundheden afhænger af forskellige faktorer, som er nævnt ovenfor: alder, genetik, rygning, kost og lys. Lys er en af de modificerbare risikofaktorer, som et brilleglas kan påvirke ved selektivt at filtrere skadeligt UV- og blåviolet lys fra.

TØRRE ØJNE

Tårekanalerne kan blive mindre effektive med alderen og miste fugt. Dette kan medføre tørre øjne og ubehag i form af rødme og irritation. Der findes effektive og enkle metoder til at håndtere tørre øjne, f.eks. smertefri lysimpulser, som din optiker kan give dig, og som kan være en langtidsholdbar løsning.

KORREKTION AF DIT SYN MED BRILLER TIL SENIORER

Nu, hvor du er nået senioralderen, har du sikkert vænnet dig til gammelmandssyn, også kaldet aldersrelateret langsynethed. Du bruger måske allerede flerstyrke brilleglas eller læsebriller til at korrigere dit læsesyn, men det er vigtigt at sikre, at dine briller er optimeret til alle dine individuelle synsbehov. Varilux X-serien af briller til seniorer kan sikre, at du kan se klart i alle synszoner, lige fra når du leger med børnebørnene, til når du møder vennerne til en kop kaffe.

Optimised glasses to help see close up

Varilux X-seriens brilleglas kan mærkbart reducere behovet for at flytte hovedet, som var en nødvendighed ved tidligere flerstyrke brilleglas-designs. Denne særlige type flerstyrke brilleglas reducerer billedforvrængninger og giver dig en behagelig og ubesværet oplevelse. Dine Varilux brilleglas kan endda tilpasses via en unik måleproces for at sikre, at dine briller er tilpasset dine specifikke fysiologiske behov og din synsadfærd, så du får den bedste synsoplevelse. Det handler ikke kun om din styrke eller din ADD, der er mange flere faktorer, der spiller ind!

Det har aldrig været nemmere at se klart. Med banebrydende teknologi kan dine briller til seniorer betyde, at du kan fortsætte med dine yndlingshobbyer uden afbrydelser.

BESKYT DIT SYN MED DE RIGTIGE BRILLEGLAS

Som senior er du sandsynligvis allerede gået på pension eller overvejer det. Det er det perfekte tidspunkt til at beskæftige sig med alt det, du bedst kan lide, hvad enten det er havearbejde eller rejser til nye destinationer. Briller til seniorer er perfekt egnet til at hjælpe dig med at fortsætte din livsstil – dit syn bør i hvert fald ikke komme i vejen!

Transitions er en praktisk løsning til seniorer, der bruger tid i haven eller på gåture til butikker eller den lokale café. Det er vigtigt at beskytte dine øjne mod UV-lys, især fordi UV-lys kan have en akkumuleret effekt på din øjensundhed og kan bidrage til øjenlidelser som f.eks. grå stær(1).

Transitions briller til seniorer tilpasser sig automatisk ændringer i lyset og sikrer, at dine brilleglas giver dig optimal synskomfort, ved kun at lade den rette mængde lys nå dine øjne. Med hurtig og responsiv teknologi kan Transitions brilleglas reducere genskin og forbedre farveopfattelsen, så du nemt kan klare dine daglige gøremål.

Voksne over 60 år har måske meget mere tid til at rejse og udforske destinationer, som de ikke kunne nå at se, mens de havde et fuldtidsjob. Derfor er det vigtigt, at du investerer i korrigerende solbriller, der beskytter dit syn og samtidig sikrer, at du kan se klart.

Sunglasses for seniors

Xperio Polarised-teknologien til seniorer kan give fremragende UVA- og UVB-beskyttelse(2) og fjerner samtidig blændende genskin, hvilket er særligt godt for følsomme øjne eller til at hjælpe med genoptræning efter en øjenoperation. Du får et godt og behageligt syn, samtidig med at du ser godt ud med de solbriller, du altid har haft kig på, især med et bredt udvalg af farver og stilarter, der passer til enhver mode. Så hvis du har booket en spændende ferie til dig selv eller hele familien, så nyd hvert øjeblik i solskinnet, mens du beskytter dine øjne.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL SENIORER

(1) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.(2) Ved kombination med Crizal Sun UV