BRILLER TIL 13-19-ÅRIGE

STØTTE AF SYNET I DE AFGØRENDE ÅR

Den typiske teenager er ofte altid på farten og har generelt en travl livsstil. Derfor stopper de måske ikke altid op og bemærker med det samme, når noget ikke er, som det skal være, med deres syn. Desuden giver mange øjensygdomme ikke tydelige symptomer, før skaden allerede er sket.

Det er vigtigt, at du forstår de potentielle risici for dit syn i teenageårene, da det kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan forebygge eller håndtere eventuelle problemer i fremtiden.

Briller til teenagere er meget almindelige, især fordi nærsynethed generelt udvikles i puberteten. Derfor er det vigtigt, at du på dette tidspunkt tager de rigtige skridt til at bevare sunde øjne og et sundt syn. Det omfatter regelmæssige synsprøver hvert andet år.

ALMINDELIGE SYNSPROBLEMER BLANDT TEENAGERE

Der er en række faktorer, der kan spille en rolle for et sundt syn hos teenagere. Nutidens teenagere lever i en verden, hvor alting er digitalt styret. Hyppig brug af digitale enheder kan resultere i det, vi kalder øjentræthed, der kan vise sig i form af hovedpine eller trætte, tørre eller kløende øjne.

Looking at an object for a long time can result in eye strain

Regelmæssig hovedpine kan ofte være et tegn på, at der er noget galt med dit syn. Det kan f.eks. betyde, at du har en synsfejl. Din optiker vil kunne tjekke dette og om nødvendigt udlevere de rigtige briller til teenagere.

Du kan have brug for briller, hvis du ofte har problemer med at se tavlen i skolen eller på universitetet, eller hvis du har svært ved at læse teksten i en bog. Det er en vigtig indikator for henholdsvis nærsynethed og langsynethed.

SÅDAN LØSES SYNSPROBLEMER MED BRILLER TIL TEENAGERE

Et af de mest almindelige synsproblemer hos teenagere er computer vision syndrome – skærmtrætte øjne – som er tæt forbundet med øjentræthed. Vedvarende fokusering på en digital skærm uden hyppige pauser kan resultere i irritation, hovedpine, øjentræthed og endda muskelsmerter i skuldre, nakke og ryg.

Det er vigtigt, at der udleveres de rigtige briller til teenagere, afhængigt af de individuelle synsbehov. Hvis du bruger meget tid på at arbejde, spille eller socialt samvær via digitale enheder, vil du sandsynligvis have gavn af et par Eyezen brilleglas.

Glasses can be optimised for digital devices

Eyezen er designet specielt til at reducere og endda forebygge øjentræthed og er perfekt til dig, der kan lide at bruge timevis på at scrolle på sociale medier. De er en ideel brilleglasløsning til en aktiv, digitalt drevet livsstil. Det er dog stadig vigtigt, at du holder regelmæssige pauser fra din digitale skærm for at bevare et sundt syn. Det kan hjælpe på øjenvæksten, når du er i teenageårene, men dine øjne vokser stadig indtil omkring 20-årsalderen – så husk 20-20-20-reglen: For hver 20 minutter, hvor du kigger på en skærm, skal du holde en pause på 20 sekunder ved at kigge på noget, der er 20 fod (6 meter) væk.

Teenagere kan tilbringe meget tid både indendørs og udendørs og går ofte meget til og fra i løbet af dagen. Da de fleste teenagere er ret modebevidste, er det vigtigt at finde de rigtige briller, der beskytter mod UV-lys og samtidig har stil.

Glasses can help protect your eyes from UV and make you stylish

Transitions Style Colours kan beskytte dit syn mod skadeligt lys med automatisk tilpasning til de omgivende lysforhold. Med 4 forskellige farvetoner at vælge imellem kan du kombinere brilleglassene med et stilfuldt stel.

FIND HOLDBARE BRILLER TIL TEENAGERE

Det er vigtigt, at briller til teenagere kan holde til at blive brugt: Med en så travl og aktiv livsstil skal briller være en hjælp og ikke en hindring. Crizal brilleglasbelægninger kan tilføje ridsefaste egenskaber, der hjælper teenagere med at få mest muligt ud af deres briller og skaber en holdbar løsning til klart syn.

Crizal Prevencia kan især yde ekstra støtte til øjensundheden ved selektivt at skærme for skadeligt UV- og blåviolet lys, som kan have en akkumuleret effekt, der resulterer i for tidlig aldring af øjnene(1).

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL TEENAGERE

(1) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757.New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.