BRILLER TIL 40-60-ÅRIGE

DE RIGTIGE BRILLER TIL MULTITASKING

Omkring 40-års alderen eller derover kan du begynde at se en ny ændring i dit syn. Det er helt naturligt og er et resultat af, at dit læsesyn begynder at blive forringet. Sideløbende hermed kan det også være vigtigt at forstå eventuelle tegn og symptomer på øjensygdomme, som du kan være i risiko for senere i livet.

Voksne i alderen 40-60 år har ofte en meget aktiv livsstil, hvor de jonglerer med familieliv, venner og hobbyer. I en opkoblet verden med et højt tempo er det vigtigt, at du har de rigtige briller til voksne, der kan understøtte din livsstil og øge din visuelle komfort.

See the most important things in your life with clarity

Den mest almindelige øjensygdom for personer i denne alder er gammelmandssyn, hvor linsen i øjet begynder at blive tykkere eller hårdere, og læsesynet bliver sløret. Selv hvis du aldrig har haft problemer med synet før, vil du stadig opleve gammelmandssyn.

GAMMELMANDSSYN HOS VOKSNE

Hvis du begynder at bemærke, at det bliver svært at læse ting tæt på, f.eks. tekst, din telefon eller en menu, er det normalt det første tegn på gammelmandssyn, og det kan være tid til at opdatere dine briller til voksne.

Mange voksne føler sig ret modløse, når de oplever gammelmandssyn, da det er et tegn på aldring, selvom det er et helt naturligt tegn, som alle vil opleve. Det er vigtigt, at du besøger din lokale optiker og får foretaget en synsprøve for at sikre, at du har de rigtige briller til voksne, der passer til dine synsbehov, så du kan se klart på alle afstande.

På trods af dette tegn på aldring lever voksne i denne alder uden tvivl stadig en meget aktiv livsstil, og det er vigtigt, at dine briller understøtter dette. Varilux X-seriens brilleglas er flerstyrke briller, der kan give dig et naturligt syn og er nemme at vænne sig til. I modsætning til ældre modeller behøver du ikke længere at bevæge hovedet for at finde det rigtige sted på brilleglasset: Du kan se alting ved første blik.

Correcting presbyopia allows you to see clearly

Det er vigtigt ved flerstyrke briller til voksne: Alt, hvad der betyder noget, er normalt inden for rækkevidde og overalt omkring dig. Når du er i stand til at se flere ting med et enkelt blik, betyder det, at dine briller kan følge med din hurtige og multitaskende livsstil. Varilux X-serien giver en nem og behagelig synsoplevelse og tvinger dig ikke til at sætte farten ned.

FIND DE RIGTIGE BRILLER TIL VOKSNE, DER PASSER TIL DINE BEHOV

Hvis du opdager, at du har brug for flerstyrke briller til voksne, er der en række muligheder, der kan gøre dit liv nemmere. Hvis din daglige rutine f.eks. omfatter kontorarbejde, kan du have brug for briller, der er skræddersyet til digitale aktiviteter. Få optimal visuel og holdningsmæssig komfort med Varilux Digitime brilleglas, og gør det lettere for dine øjne at se alt det med småt. Varilux Digitime korrigerer gammelmandssyn og giver dig din fulde styrke, så du kan se klart og tydeligt. Det, der gør disse flerstyrke briller til noget særligt, er optimeringen af brilleglasset specifikt til din arbejdsstation, bærbare eller stationære computer eller præsentationer. Brilleglasset lever op til de krav, arbejdet stiller, og er samtidig optimeret til smartphones, hvilket giver dine øjne et løft, når du ser på tekst med småt.

Glasses optimised for digital devices

Hvis du tilbringer meget tid i bilen i forbindelse med pendling, transport eller rejser, er det ligeledes vigtigt, at du bruger de rigtige briller til voksne for alles sikkerheds skyld. Varilux Road Pilot brilleglas kan give store synsfelter, der sikrer, at dine briller er optimeret til kørsel. Disse flerstyrke brilleglas er optimeret til alle køretøjer, så uanset om du kører motorcykel, bil eller lastbil, ved du, at dine brilleglas giver dig det bedste syn til kørsel.

Hvis du er på udkig efter briller, der både beskytter dig mod solen og korrigerer dit syn, kan du kombinere din brilleglaskorrektion med teknologien iXperio Polarised. Xperio Polarised giver dine øjne en høj grad af UV-beskyttelse og eliminerer samtidig genskin forårsaget af vejoverfladen, vand eller is. De er den ideelle løsning til rejser og pendling, der giver dig en kombination af klart syn, fremragende beskyttelse og god stil.

PLEJE AF DINE ØJNE

Mange øjensygdomme viser sig først senere i livet, normalt i alderen 60 år eller derover. Det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne og forstå, hvordan du kan mindske risikoen.

Livsstilsvalg som kost, alkoholforbrug, rygning og eksponering for skadeligt UV- og blåviolet lys kan alt sammen påvirke din øjensundhed(1). Sørg for at få foretaget regelmæssige synsprøver, da disse ikke kun tester dit syn, men også din øjensundhed. Hvis du begynder at mærke ændringer i dit syn, skal du kontakte din optiker tidligere. Briller bliver mere og mere populære, og flere og flere berømtheder anbefaler dem som modetilbehør. Men du ser ikke bare godt ud med briller, du forbedrer også dit syn!

ØJENSYGDOMME OG -TILSTANDE, DER KAN PÅVIRKE DIG I 40'ERNE

Når du når op i 40'erne, kan du begynde at mærke, at dit syn ændrer sig, da nethinden bliver mindre lysfølsom. Nedenfor kan du læse mere om øjenlidelser og -tilstande, der kan påvirke dig i 40'erne og 50'erne.

GENSKIN

Hvis du er over 40 år, er du måske begyndt at bemærke øget genskin fra solen, der reflekteres i forruden, når du kører, eller fra forlygter om natten. Du kan effektivt reducere genskin med en brilleglasoptimering, der er skræddersyet til at reducere refleksioner. Optimering af brilleglas til kørsel kan endda reducere op til 90 % af refleksionerne.

TØRRE ØJNE

Tårekanalerne kan blive mindre effektive med alderen og miste fugt, hvilket medfører tørre øjne og ubehag. Når dine øjne ikke producerer nok effektive tårer, kan de blive røde og ømme, og dit syn kan endda blive sløret. For at få en effektiv behandling bør du opsøge en optiker, der tilbyder en langtidsholdbar løsning, fremfor at bruge øjendråber, som er beregnet til at lindre symptomerne midlertidigt.

ALDERSBETINGET LANGSYNETHED (GAMMELMANDSSYN)

Som nævnt ovenfor starter udviklingen af gammelmandssyn, når man når 40'erne. Dette skyldes, at øjets muskler bliver stive, hvilket gør det svært for øjet at fokusere på genstande tæt på. Flerstyrke brilleglas bruges til at korrigere gammelmandssyn ved at give et klart syn på alle afstande.

GRØN STÆR

Grøn stær er ofte en arvelig tilstand og kan optræde uden symptomer. Skaderne opstår som følge af opbygning af tryk, når væsken ikke kan løbe ordentligt fra øjet.

GRÅ STÆR

Der opstår uklare pletter på øjets linse, hvilket påvirker dit syn. Briller med styrke og kraftigere læselys kan være en nyttig, men kortvarig foranstaltning.

ALDERSRELATERET MAKULA-DEGENERATION (AMD)

Et gradvist tab af det centrale syn som følge af forringelse af makula (en del af nethinden). Der findes en behandling, som kan bremse sygdommens udvikling.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL VOKSNE

(1) Eye health relies on various factors (age, genetic, smoking, diet …). Light is one of the modifiable risk factors on which an ophthalmic lens may act. McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31. Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757. New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.