Briller mod flydere

Hvis du lider af flydere i øjet, undrer du dig måske over, hvad det er, og hvordan du kan afhjælpe deres indvirkning på dit syn. De kan være lidt foruroligende, især hvis det er første gang, du ser dem. Der er ting, du kan gøre for at hjælpe med at håndtere problemet, f.eks. at bruge briller mod flydere, men først er det vigtigt at forstå, hvorfor flydere overhovedet opstår i dit øje.

Flydere er i princippet pletter i dit syn. De ligner ofte sorte pletter, tråde eller spindelvæv, der kommer frem og synes at flyde rundt, når du bevæger øjet. Flydere er for det meste harmløse og opstår som følge af aldersrelaterede ændringer. Efterhånden som du bliver ældre, bliver glaslegemet i dit øje mere flydende. Fibre i glaslegemet kan klumpe sig sammen og kaste skygger på nethinden, hvilket resulterer i flydere.

Diagram of floaters in the eye

Flydere er mest synlige, når du ser på en ensartet lys baggrund, f.eks. en blå himmel eller en hvid væg.

HVORDAN BEHANDLER MAN FLYDERE I ØJET?

Flydere forsvinder normalt af sig selv eller bliver ganske enkelt mindre synlige med tiden. I nogle tilfælde kan flydere dog være et tegn på et underliggende problem. Hvis du oplever følgende symptomer, bør du spørge en øjenlæge til råds:

  • Mange flere flydere end normalt
  • Pludselig tilsynekomst af nye flydere

Hvis du oplever lysglimt i det samme øje eller mister det perifere syn, bør du ligeledes tale med en øjenlæge hurtigst muligt.

Hvis flyderne er særligt store, eller hvis du har mange af dem, og de begynder at forringe dit syn, vil din optiker eller øjenlæge muligvis anbefale en operation eller laserbehandling for at fjerne dem.

BRILLER MOD FLYDERE

Flydere er mere synlige i lyse omgivelser, og derfor kan mørke briller hjælpe med at minimere indvirkningen på dit syn. Briller mod flydere har ofte en mørk toning for at reducere genskin og beskytte dit syn mod skarpt lys.

Xperio Polarised er de perfekte briller mod flydere. Det skyldes, at de er specielt designet til at fjerne genskin og dermed skabe en mere behagelig synsoplevelse. Briller mod flydere kan reducere genskin på vejen og sikre, at flydernes indvirkning på dit øje minimeres, så du kan føle dig sikker bag rattet.

Woman running wearing Xperio Polarised Sun Lenses

På samme måde kan briller mod flydere hjælpe med at reducere refleksionen af stærkt lys fra vandet. Så uanset om du dyrker vandsport eller slapper af ved havet, kan du nyde oplevelsen uden synlige flydere i øjet.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER MOD FLYDERE