Briller mod nakke- og skuldersmerter

NAKKE- OG SKULDERSMERTER OG SYNET

Nakke- og skuldersmerter kan være meget almindelige og meget ubehagelige. I nogle tilfælde kan spændinger i nakke og skuldre også medføre smerter i øjnene. Hvis du ofte oplever dette, er der måder at forebygge eller mindske effekterne på.

Briller mod nakke- og skuldersmerter kan være utroligt gavnlige for dig, der døjer med problemet. Det skyldes, at et ukorrigeret syn kan være en af årsagerne til smerter i nakke og skuldre.

HVOR KOMMER SMERTER I NAKKE OG SKULDRE FRA?

Der kan være en række årsager til nakke- og skuldersmerter. En af de mest udbredte årsager er din kropsholdning. Din kropsholdning kan være afgørende for, hvordan din krop føles, og den kan påvirkes af f.eks. skrivebordsarbejde eller anstrengende fritidsinteresser. Enhver ændring i din kropsholdning kan påvirke belastningen af dine rygmuskler, hvilket kan medføre smerter.

Nakke- og skuldersmerter kan også skyldes øget brug af digitale enheder, hvor dine øjne skal arbejde hårdere for at se den lysende skærm og dens pixels tydeligt.

Woman holding neck in pain whilst working on bright computer screen

Den anden almindelige årsag er, som kort nævnt, et ukorrigeret syn. Udiagnosticerede synsfejl såsom langsynethed, gammelmandssyn eller nærsynethed kan resultere i, at man er nødt til at knibe øjnene sammen, når man forsøger at fokusere på at se på noget. Uden at vide det, kan du påvirke din kropsholdning negativt ved at forsøge at bevæge dig tættere på eller længere væk fra noget.

Hvis det er tilfældet, kan det være vigtigt at bruge briller mod nakke- og skuldersmerter for at mindske spændingerne.

HVILKE BRILLER SKAL DU BRUGE?

Hvis du oplever en dunkende smerte omkring dine tindinger, sløret syn eller migræne, er det muligt, at du oplever synsproblemer forårsaget af muskelspændinger. Men som ved enhver ændring i dit syn bør du besøge din optiker og få dine øjne testet.

Din optiker vil muligvis anbefale, at du bruger briller for at korrigere dit syn. Briller, der kan afhjælpe nakke- og skuldersmerter, kan variere afhængigt af dine synsbehov. For udelukkende at kunne se genstande tæt på mere tydeligt har du sandsynligvis brug for enkeltstyrke brilleglas til læsning. På den anden side kan du have brug for briller til afstandssyn, hvis du har fået konstateret nærsynethed.

Vidste du, at vores øjne ikke er naturligt egnet til den digitale tidsalder? Efter kun 20 minutter, hvor vi kigger på noget tæt på, svækkes vores synsevne, og vi kan opleve øjentræthed, hovedpine, sløret syn og nakkesmerter(1). Hvis du ofte bruger en digital enhed, og du oplever, at du har problemer med at fokusere på skærmen, kan du få specialdesignede brilleglas til skærmbrug. Eyezen brilleglas er udviklet til at hjælpe dig med at forbedre din kropsholdning og støtte din visuelle indsats, når du bruger digitale enheder.

Man looking at smartphone wearing Eyezen lenses

SÅDAN KAN DU REDUCERE NAKKE- OG SKULDERSMERTER

Det er vigtigt at være opmærksom på din kropsholdning: hvis du opdager, at du går eller sidder foroverbøjet, skal du rette dig op, hvor du kan. Hvis du sidder ved et skrivebord og arbejder, kan din kropsholdning blive påvirket af placeringen af din computerskærm, din stol og endda belysningen. Sørg for, at din computerskærm er placeret i en afstand svarende til en armslængde, og at skærmen er i niveau med din naturlige synslinje.

Det kan være en stor fordel at bruge briller mod nakke- og skuldersmerter, og det vil reducere behovet for at belaste dine øjne. Desuden kan du på den måde også undgå at skulle bevæge dig i unaturlige stillinger for at kunne se klart. Sørg for, at du har den korrekte styrke til dit syn, og få foretaget regelmæssige synsprøver.