Briller til afstand

Briller til afstandssyn kan være en vigtig synshjælp, hvis du har svært ved at se ting langt væk. Ved aktiviteter som f.eks. bilkørsel kan briller til afstandssyn være et lovkrav. Hvis du mener, at dit syn har ændret sig, og at du ikke længere kan se ting tydeligt på afstand, bør du besøge din optiker, som kan teste dit syn og udlevere de rigtige brilleglas til korrektion af dit syn.

Briller til afstandssyn kan være et nyttigt redskab i mange forskellige miljøer, herunder i hjemmet, i skolen og på arbejdet. Du kan have brug for briller til at korrigere dit afstandssyn, hvis du lider af en tilstand, der kaldes myopi, også kendt som nærsynethed. Den rammer ca. 1 ud af 3 personer i Storbritannien og kan opstå i en ung alder.

HVAD ER NÆRSYNETHED?

Nærsynethed er ofte forløberen for at få brug for briller til korrektion af afstandssynet. Det er en almindelig øjenlidelse, der skyldes en deform linse, en deform hornhinde eller et deformt øjeæble. Dette har indvirkning på, hvordan lyset fokuseres på nethinden, hvilket resulterer i, at ting på afstand fremstår slørede.

Myopia

Hvis du er nærsynet, brydes lyset ikke på det rigtige sted i øjet, som gør det muligt for os at se klart. Det skyldes ofte, at øjet bliver lidt for langt, så lyset fokuseres lige foran nethinden i stedet for på den.

Nærsynethed kan også være arveligt betinget. Hvis en af eller begge dine forældre er nærsynede, er der større sandsynlighed for, at du udvikler nærsynethed, og du kan få brug for briller til at se på afstand.

HAR JEG BRUG FOR BRILLER TIL AT SE PÅ AFSTAND?

Hvis du har svært ved at se ting på afstand, skal du sandsynligvis bruge briller til at korrigere dit syn. Symptomerne kan være, at du sidder tættere på tv'et, får hovedpine, oplever øjentræthed eller gnider dine øjne mere end normalt.

Hvis du er over 40 år og i øjeblikket bruger briller til at se på afstand, skal du måske opdatere dine brilleglas på et tidspunkt for at tage højde for gammelmandssyn. Det er en aldersrelateret tilstand, hvor dit læsesyn kan begynde at blive forringet. Når det sker, kan du investere i flerstyrke brilleglas, så du kan se langt væk, tæt på og alt det derimellem.

Et af de tilfælde, hvor briller til afstandssyn er meget vigtigt, er som tidligere nævnt i trafikken. Hvis dit syn ikke lever op til de standarder, der gælder for synet ved bilkørsel, skal du bruge briller, hver gang du kører bil. Du kan blive retsforfulgt, hvis du ikke gør det. Synsstandarderne omfatter bl.a. at kunne læse en bils nummerplade på 20 meters afstand med briller, hvis det er nødvendigt. Det er også nødvendigt at have en synsstyrke på mindst 0,5 decimaler (6/12 målt på en Snellen-skala) samt et tilstrækkeligt stort synsfelt, og din optiker vil teste dette og oplyse dig om, hvorvidt der er behov for briller til afstandssyn for at opfylde disse krav i forbindelse med bilkørsel.

HVILKE BRILLER SKAL JEG BRUGE TIL AFSTANDSSYN?

Hvis din optiker har anbefalet, at du skal bruge briller for nærsynethed, skal du bruge enkeltstyrke brilleglas. Det betyder, at brilleglasset har én dioptrisk styrke hele vejen igennem, optimeret til afstand i dette tilfælde.

Eyezen brilleglas er forbedrede enkeltstyrke brilleglas, der er designet til at forebygge og reducere øjentræthed, især når du arbejder med digitale enheder. Eyezen briller til nærsynethed er perfekt tilpasset din moderne livsstil og kan give dig et syn i høj opløsning.

Cycling with distance vision lenses

Hvis du for nylig har udviklet gammelmandssyn, vil du sandsynligvis have mere gavn af at bære flerstyrke brilleglas, der korrigerer både din nærsynethed og din aldersrelaterede langsynethed. Det giver dig mulighed for at se både tæt på, langt væk og alt det derimellem. Varilux brilleglas er flerstyrke brilleglas, der er nemme at bruge, og som giver et naturligt syn og en jævn justering mellem synszoner. Der findes et udvalg af Varilux flerstyrke brilleglas, der er optimeret til dine behov, og som alle kan korrigere dit afstandssyn.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL AFSTANDSSYN