Briller til ét øje

Hvis du har bemærket, at kun dit ene øje lader til at have et synsproblem, skal du ikke gå i panik: Du behøver ikke at gå med en gammeldags monokel! Der er mange grunde til, at du kan opleve synsproblemer på kun det ene øje. Hos børn kan det være begyndelsen på amblyopi eller et dovent øje. Hvis du bemærker dette ved dit barns syn, er det vigtigt, at du opsøger din lokale optiker.

Hvis det virker som om, du ser dårligere på det ene øje end på det andet, findes der briller til det ene øje, som kan hjælpe dig med at løse problemet. Briller til det ene øje kan nemt ordineres: Det er bare et spørgsmål om, hvilket synsproblem der er tale om ved øjet.

HVILKE BRILLER KAN JEG BRUGE TIL ÉT ØJE?

Valget af de rigtige briller til det ene øje afhænger af, hvilket problem der skal korrigeres. Det kan være, at du lider af en synsfejl på det ene øje – f.eks. kan du opleve enten nærsynethed eller langsynethed. Det kan være desorienterende og kan forstyrre dit daglige liv, hvis det ikke bliver rettet.

Briller til det ene øje kan optimeres til nærsynethed eller langsynethed, så det berørte øje kan støttes af brilleglasset. Din optiker kan hjælpe med at diagnosticere, hvilket synsproblem du oplever, og kan anbefale den type brilleglas, du har brug for.

Med det i baghovedet er de forskellige brilletyper til ét øje præcis lige så let tilgængelige som briller til korrektion af begge øjne. Hvis du har brug for enkeltstyrke brilleglas, kan Eyezen brilleglas hjælpe øjet med dårligt syn med at fokusere. Eyezen brilleglas er også optimeret til brug ved digitale skærme, så hvis du samtidig kæmper med øjentræthed, kan disse briller korrigere synet på dit øje og samtidig støtte begge øjne, hvis der er behov for det, ved at reducere og forebygge øjentræthed.

Woman wearing glasses smiling

Hvis du lider af lysfølsomhed eller ofte er generet af refleksioner og genskin, kan vores polariserede brilleglas imødekomme dine behov for briller til det ene øje.

HVORDAN FUNGERER BRILLER TIL DET ENE ØJE?

Hvis du har brug for briller til det ene øje, behøver du ikke at købe en monokel, medmindre det passer til din stil! Briller til det ene øje kan sagtens laves med ét brilleglas med styrke og ét uden. Din optiker vil tjekke synet på begge dine øjne og styrken i hvert brilleglas, så brillerne passer til dine individuelle behov på hvert øje.

De fleste mennesker ser forskelligt på begge øjne, så hvis du tror, at synet på dit ene øje er dårligere end på det andet, skal du ikke være bekymret. Bestil en tid til en synsprøve hos din optiker, så kan han/hun hjælpe dig med at finde den rigtige brilleglasløsning til dine behov.

Optician fitting glasses to patient

HVORFOR HAR JEG ET SYNSPROBLEM PÅ DET ENE ØJE?

Synsproblemer på det ene øje kan være midlertidige, afhængigt af årsagen. Der kan være mange grunde til, at synsproblemer kun rammer det ene øje. Hvis du bemærker en pludselig ændring i dit syn, bør du søge hjælp hos din optiker.

Hvis der er en betydelig forskel i synet på dine øjne, er det sandsynligt, at du har et dovent øje, som ikke blev korrigeret, da du var barn. Det kan afhjælpes ved hjælp af et brilleglas med styrke til det ene øje for på den måde at hjælpe det svage øje.

Hvis du mistænker, at der er tale om et dovent øje, men det virker som om, dit syn bliver dårligere på det ene øje, kan det skyldes en synsfejl som f.eks. nærsynethed.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL ÉT ØJE