BRILLER TIL COMPUTERBRUG

At bruge briller, når du sidder ved computeren, kan være utrolig fordelagtigt i forhold til at forbedre dit syn. Uanset om du bruger en computer regelmæssigt, det være sig på arbejde eller i fritiden, kan det være hårdt for øjnene at se på en skærm i lang tid, fordi øjnene hele tiden skal refokusere for at kunne se den pixelerede skærm tydeligt. På langt sigt kan dette medføre anstrengelse af øjnene og ubehag.

Briller til computeren kan hjælpe af mange forskellige grunde, men primært fordi brilleglassene vil forbedre din synskomfort og skarphed. Det gør det meget lettere at læse skærmen.

HAR DU BEHOV FOR BRILLER TIL COMPUTEREN?

Der kan være flere grunde til, at du måske har behov for briller til computerbrug. Hvis du lider af gammelmandssyn eller langsynethed, har du sandsynligvis sværere ved at se ting, der er tæt på, hvilket kan have betydning for din brug af en computer. Hvis du bruger de rigtige brilleglas, kan det desuden understøtte dig i at indtage en naturlig kropsholdning, når du skal se på skærmen, og dermed mindske belastningen af nakke og skuldre.

Hvis du allerede bruger korrigerende brilleglas, er det værd at sikre sig, at de egner sig til computerbrug. Dine receptbrilleglas er muligvis ikke optimeret til afstanden mellem dine øjne og computerskærmen, navnlig ikke, hvis dit syn har ændret sig for nylig. Hvis du lever med en ukorrigeret synsfejl, kan dette anstrenge dine øjne unødigt.

Woman suffering from eyestrain whilst working on her computer

HVAD ER COMPUTERSYNSYNDROM

Computersynssyndrom er en moderne tilstand, der opstår, når man fokuserer sine øjne på en computer i lang tid ad gangen. Det kaldes også digital øjentræthed og viser sig ofte som ubehag, tørre øjne, hovedpine, smerter i nakke eller skuldre.

Det kan opstå af mange forskellige grunde, bl.a. genskin fra skærmen, dårlig siddestilling og forkert synsafstand. Selv om symptomerne kan ophøre efter en pause fra computeren, er det alligevel en fordel at bruge briller, når du sidder ved den, fordi de er med til at mindske eventuelt ubehag og overanstrengelse.

BRILLER TIL COMPUTERBRUG

Hos Essilor har vi forskellige typer af brilleglas, som kan hjælpe dig, hvis du er hyppig computerbruger. Varilux er et progressivt brilleglas, der er specielt optimeret til digital skærmbrug og er brugervenligt til computeren. Disse brilleglas forbedrer dit syn og giver dig en mere behagelig kropsstilling og kan opfylde behovene hos personer, der regelmæssigt bruger computer, smartphone og TV.

Mother and daughter sat at table using laptops

Et andet brilleglas, der kan anbefales til computerbrug, er Eyezen. Eyezen er et enkeltstyrke brilleglas, der er aktivt designet til at forebygge og reducere øjentræthed forårsaget af digitale enheder. Fordi de giver forbedret synsevne, understøtter Eyezen brilleglas til computer dit syn, når det skifter mellem forskellige afstande.

Derudover kan Eyezen brilleglas bruges til computer, selv om du ikke har behov for receptbrilleglas.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL COMPUTEREN