BRILLER TIL KØRSEL

At du kan se vejen tydeligt er afgørende både for din egen, men også for andres sikkerhed. Det er et lovkrav, at man har et tilstrækkeligt godt syn, når man kører bil, og dette kan også inkludere at bruge briller for at sikre, at man opfylder kravene.

At bruge briller, når man kører bil, kan være med til at skabe en meget sikrere og behageligere oplevelse på vejen. Dine øjne skal fokusere på mange forskellige ting, når du sidder bag rattet, lige fra information på instrumentbrættet til trafikskilte og fodgængere. Derudover kan dit syn blive generet af uforudsigelige vejrforhold.

Hvis du er på udkig efter de helt rigtige briller til kørsel, kan du vælge mellem en række forskellige brilleglasløsninger afhængigt af dit behov.

SÅDAN VÆLGER DU DE RIGTIGE BRILLER TIL BILKØRSEL

Alle ser forskelligt, så det er vigtigt at finde den helt rigtige brilleglasløsning, der passer til dit synsbehov, og samtidig sikre, at glassene er optimeret til kørsel. At vælge de rette briller til kørsel er afgørende, især hvis du har synsfejl, der hæmmer dit syn.

Til dem, der har gammelmandssyn, er det vigtigt at finde briller til kørsel, som optimerer synsfelterne og forbedrer både afstandssynet og det mellemlange syn, da det er disse to synsafstande, man bruger mest, når man kører bil. Denne effekt kan du opnå med Varilux Road Pilot brilleglas, som giver et klart perifert syn og et skarpt syn hele dagen.

Varilux Road Pilot er progressive brilleglas, som er optimeret til alle typer køretøjer, og med dem vil du kunne se vigtig information helt tydeligt på instrumentbrættet samt på trafikskilte længere væk.

For at få det helt optimale ud af dine brilleglas, når du kører, bør du overveje at få en brilleglascoatning til dine kørebriller. Brilleglascoatning kan gavne dit syn yderligere, navnlig når du skal ud at køre.

Crizal Drive er designet specielt til vejkørsel, idet designet reducerer refleksioner på brilleglassene fra eksterne kilder som f.eks. forlygter og gadebelysning. En optimering af brilleglassene med Crizal kan også give dine briller ridsefaste egenskaber og gøre dem støv- og smudsafvisende.

Oplev sikrere kørsel, og føl dig bedre tilpas bag rattet med kørebriller, der giver et tydeligt, skarpt syn hele dagen.

KØR BEDRE OM DAGEN MED DE RETTE BRILLER

Det burde være ideelt at køre i dagslys, især på en solrig dag, men i virkeligheden kan det være en ubehagelig oplevelse på grund af det genskin, sollyset skaber. Genskin er et kæmpe problem for din synsklarhed og -komfort, fordi det forekommer, når klart lys kastes tilbage fra vejen og fra andre biler og gør det næsten umuligt at se.

Glare reflecting off of road due to low sun

At du har de rigtige briller på, når du kører bil, som vil beskytte dit syn mod blændende lysforhold – som f.eks. Xperio Polarised-teknologien – kan gøre det ideelt at køre, fordi teknologien er designet til at eliminere blændende genskin. Det vil ikke kun forbedre din synskomfort, men vil også gøre det muligt for dig bedre at kunne forudse forandringer og farlige forhold på vejen.

Xperio briller til kørsel sikrer, at dit syn er afslappet og klart, og har desuden en solbeskyttelsesfaktor (E-SPF) på 50+.(1) Det giver optimal UV-beskyttelse, når du forlader bilen eller kører i bil med soltag, på motorcykel eller bare har rullet vinduet ned. Xperio Polarised-teknologien er tilgængelig i mange forskellige farver, herunder forskellige typer spejlfinish, så de passer perfekt til din personlige stil.

Woman driving convertible wearing sunglasses with dog in back of car

En anden praktisk løsning til kørebriller er farveskiftende glas. Transitions XTRActive-teknologien tilpasser sig automatisk, så den passer til lysforholdene og bliver mørkere, når solen kommer frem, for at beskytte dit syn.

Tidligere design af farveskiftende glas blev først aktiveret, når de blev udsat for UV-lys; UV-lys blokeres af de fleste forruder. Transitions XTRActive brilleglas aktiveres ved synligt lys, hvilket betyder, at de fungerer perfekt i bilen og skaber den ideelle brilleglasløsning under dagkørsel, samtidig med at de er klare under natkørsel.

Skal du altid forholde dig til skiftende vejr? Er du usikker på, hvor stærkt sollyset bliver, når du skal på landevejen? React Tint-teknologi betyder, at dine køresolbriller bliver mørkere, når de udsættes for klart sollys.

Den auto-responsive lysteknologi er perfekt, når du skal køre og ikke med sikkerhed ved, hvor stærkt sollyset bliver. Jo klarere lyset er, jo mørkere bliver de, og jo større visuel komfort leverer de. Hvis der går en sky for solen, skifter dine solbriller tilbage til en mellemfarve, så du vil kunne se klart.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL KØRSEL

(1) E-SPF 50+ kombineret med Crizal Sun UV. E-SPF® er et indeks, der rater den samlede UV-beskyttelse i et brilleglas. E-SPF® er udviklet af Essilor International og anbefales af tredjepartseksperter. E-SPF®-indekset forholder sig udelukkende til glassets ydeevne og udelukker direkte øjeneksponering, der afhænger af eksterne faktorer (brugerens morfologi, brillestellets form, placering).