Briller til telefonbrug

 

KAN DU FÅ BRILLER TIL TELEFONBRUG?

Der er mange faktorer, du skal tage hensyn til, hvis du overvejer briller til telefonbrug.

Hvis du ofte bruger digitale enheder som f.eks. din smartphone, og du lægger mærke til forandringer i dit syn, har du muligvis behov for briller. Dette kan inkludere, at du oplever øget øjentræthed. Hvis du lider af hyperopi, også kendt som langsynethed, kan det være svært for dig at læse, hvad der står på din telefonskærm, tæt på. Aldersbetinget langsynethed, også kaldet presbyopi eller gammelmandssyn, kommer snigende i starten af 40'erne, hvor du får sværere ved at se genstande tæt på klart.

Briller til telefonbrug kan gøre selv de enkleste opgaver meget nemmere. Dine øjne udsættes for meget hver eneste dag, og sommetider har de behov for visuel støtte, navnlig når det gælder digitale skærme som din telefon.

HVORFOR HAR JEG BEHOV FOR BRILLER, NÅR JEG BRUGER MIN TELEFON?

Din livsstil involverer uden tvivl brug af digitale skærme – ifølge statistikken bruger 94 % af voksne mobiltelefoner. Smartphones er en selvfølge og bruges dagligt, men det er noget, dine øjne ikke er rustet til fra naturens side. Efter kun 20 minutter, hvor du har kigget på en genstand tæt på, svækkes dit syn, og du kan opleve symptomer som f.eks. øjentræthed, hovedpine eller sløret syn(1).

Your eyes can get tired when staring at a phone all day

Hvis du bruger din telefon ofte til arbejde eller fritid, kan det begynde at have indflydelse på dit syn. At bruge telefonen kan være hårdt for øjnene, da dit syn skal forholde sig til pixelerede tegn. Skærmen på din smartphone opfriskes 60 gange i sekundet, hvilket betyder, at dine øjne skal refokusere hver gang – det er hårdt arbejde!

Desuden kan du kæmpe med at fokusere eller se klart, når du kigger på genstande tæt på, hvis du har synsfejl som f.eks. langsynethed. Dette kan gøre det tiltagende svært at læse tekster eller scrolle gennem sociale medier.

Hvis du er begyndt at opleve gammelmandssyn, lægger du måske mærke til, at dit nærsyn begynder at svigte, hvilket kan have indflydelse på, hvor nemt det er at læse teksten på telefonskærmen.

Aldersbetinget langsynethed, også kaldet gammelmandssyn, kommer snigende i starten af 40'erne og fortsætter med at udvikle sig, i takt med at vi bliver ældre. Det skyldes en naturlig svækkelse af linsen i øjet, hvilket medfører, at dit nærsyn bliver mindre fokuseret. Måske har du lagt mærke til, at andre gør det, eller du er måske selv begyndt at holde telefonen længere væk for at flytte den ind i din afstandszone, når dine øjne kæmper med at fokusere på teksten tæt på. Det er kun et spørgsmål om tid, før armene bliver for korte til at fortsætte med dette, og korrigerende brilleglas er derfor nødvendige. Jo hurtigere synet korrigeres, desto nemmere og hurtigere kan du vænne dig til de nye briller.

HVILKEN TYPE TELEFONBRILLER SKAL JEG BRUGE?

Der er mange muligheder at vælge imellem, hvis du har brug for telefonbriller, og det afhænger primært af dit synsbehov Hvis du ikke har behov for en recept, og du bare ønsker at give dine øjne en hjælpende hånd, når du kigger på telefonskærmen, har vi den perfekte løsning.

Eyezen brilleglas er optimeret til digitale enheder og hjælper dig med at opnå et skarpere syn med eller uden en recept. Brilleglassene gør, at dine øjne meget nemmere kan klare de pixelerede skærme, så dit syn belastes mindre(2).

Eyezen lenses are made for your screen usage

Eyezen er enkeltstyrke brilleglas og kan skræddersys, så de passer til dine behov; når de bruges i briller til telefonbrug korrigerer de hypermetropi/langsynethed. Hvis du lider af bygningsfejl, kan de være en perfekt løsning til korrigering af denne, fordi de gør det muligt for dig at fokusere på din telefonskærm.

Hvis du har behov for briller på grund af gammelmandssyn, er Varilux X series-brilleglas den ideelle løsning til en moderne livsstil. Disse progressive brilleglas tilbyder glidende overgange, så du uden problemer kan skifte mellem afstande. Varilux X series-brilleglas kan gøre det nemt for dig at læse på din telefonskærm, se TV eller være social – alt sammen med bare ét par briller.

Hvis du lider af lysfølsomhed, kan det være svært for dig at bruge din smartphone regelmæssigt. Takket være lidt brug af farve, der er inkluderet i Transitions XTRActive-teknologien, understøtter brilleglassene dine øjne ved at dæmpe hårdheden i moderne belysning. Du kan kombinere XTRActive-teknologien i din brilleglasløsning.

For at fuldende brillerne til din telefon skal du overveje at optimere din brilleglasløsning med en coatning, der reducerer refleksioner. Refleksioner fra lyskilder som f.eks. din telefonskærm, kan være en kilde til synsubehag, som får dig til at tillægge dig nye vaner som f.eks. at ændre din kropsholdning eller flytte hovedet, hvilket kan føre til ubehagelige kropsholdninger. Ved at reducere refleksioner med Crizal Sapphire UV-coatning bliver dit syn mere rent, mere levende og vil også give æstetisk forbedrede brilleglas.

(1) Eye strain and fatigue: Consumer quantitative study - 4000 individuals - US, Fr, Br & CH –Independent Institute – 2014.Blurred vision - Sheppard AL, Wolffsohn JS. Digital eye strain: prevalence, measurement and amelioration. BMJ Open Ophthalmology 2018.(2) Eyezen brilleglas inkluderer Eyezen focus/Dualoptim-teknologi til at understøtte synet.

UDFORSK BRILLEGLASLØSNINGER TIL DIN TELEFON