Læsebriller

 

HVAD ER LÆSEBRILLER

Læsebriller er en populær løsning til en kendt tilstand også kendt som gammelmandssyn. Når du bliver omkring de 40 år, kan dit nærhedssyn naturligt begynde at blive dårligere, hvilket kan skabe behov for læsebriller. Det skyldes, at nærhedsaktiviteter som f.eks. at læse avis eller andre dokumenter kan blive en lidt større udfordring.

Hvis du har brug for læsebriller, er der to populære brilleglas, der kan hjælpe dig. Din første mulighed er at investere i enkeltstyrke brilleglas. Dette er ofte den rigtige løsning, hvis du er langsynet, hvilket også kaldes hyperopi. I disse tilfælde vil du kunne se genstande helt klart på afstand, mens genstande tættere på ofte er uden for fokus.

Det er dog mere sandsynligt, at du har brug for progressive brilleglas. Hvis du har behov for at bruge briller, når du læser, men også skal se ting på afstand, så kan progressive brilleglas sikre et skarpt syn på tværs af alle synszoner.

Wear varifocal reading glasses to correct presbyopia

HAR DU BRUG FOR LÆSEBRILLER?

Hvis du lægger mærke til, at det bliver sværere at læse avis, bøger eller din telefonskærm, er det sandsynligt, at du har behov for læsebriller. Det er vigtigt, at du kontakter din lokale optiker for at planlægge en synsprøve, da man her vil kunne tjekke dit syn og lave de korrekte brilleglas til dine behov.

Tilsvarende kan læsebriller hjælpe dig, hvis du har problemer med at se i dunkel belysning, f.eks. når du skal læse menukortet i en restaurant. Du kan også have behov for læsebriller, hvis du ofte oplever, at du får trætte øjne, når du læser. Det skyldes, at dine øjne arbejder hårdere end sædvanligt for at se.

FORDELENE VED AT BRUGE LÆSEBRILLER

Læsebriller kan gøre dit liv meget nemmere, både på arbejde og derhjemme. Det er vigtigt, at du får dine læsebriller skræddersyet til dit specifikke synsbehov; ikke to mennesker ser ens. Hvis du ikke har brilleglas med den rigtige recept, eller hvis du ikke bruger brillerne, når du har behov for dem, kan du opleve hovedpine og øjentræthed. Dette sker typisk, hvis du bruger standardlæsebriller, og du vil måske have brug for at tage brillerne af for at se teksten klart.

Ready reader glasses may lead to headaches and eye strain

Læsebriller kan give dig et klarere syn, når du prøver at se små bogstaver på din smartphone eller læse dokumenter tæt på. Ved at investere i de helt rigtige briller kan du forbedre dit syn og nyde en behagelig synsoplevelse. Progressive brilleglas kan især være en hjælp til læsning, hvis du lider af gammelmandssyn, fordi de giver et skarpt syn både tæt på, langt væk og i de synszoner, der er midt imellem.

Vores læsebriller kan modificeres, så de passer til din læseadfærd, dit synsbehov og endda dit valgte brillestel. Læsebriller fra Essilor er lette at have på og har et stort læsefelt i brilleglasset, der opfanger al information tæt på ganske klart. Og en glidende overgang mellem de forskellige synszoner giver et behageligt allround-syn.

Så uanset om du læser for fornøjelsens skyld, eller om du arbejder, kan du gøre det ubesværet med et par læsebriller fra Essilor.