Alt om Essilor 6 minutters læsning

Hvad er Essilor: Mærket bag glassene

Del på

Du har måske ikke hørt om Essilor, men der er stor sandsynlighed for, at du har brilleglas, som vi har fremstillet. Vi blev grundlagt i det 19. århundrede og vores historie strækker sig over 170 ambitiøse år. Læs mere...

Vi lever i en verden, hvor folk i stigende grad har brug for korrigerende glas for at se skarpt. Før i tiden mente man, at synet og forringelsen af samme var forudbestemt af vores gener. Siden har man fundet ud af, at de enorme ændringer i folks livsstil spiller en afgørende rolle. En global epidemi af nærsynethed hærger verden over. I 2013 forventedes det, at halvdelen af verdens befolkning vil være nærsynet i 2050. Da blev det også konstateret, at antallet af nærsynede i den yngre befolkning næsten var blevet fordoblet i løbet af en enkelt generation.

Vi har en moderne livsstil, som styres af de digitale skærme – og befolkningen bliver ældre. Både nærsynethed og gammelmandssyn er blevet forbundet med trafikulykker, dalende præstationer i skolen og lav produktivitet på arbejdspladsen.

Vi gætter på, at du aldrig rigtig har tænkt over, hvor dine brilleglas kommer fra. Din brillerejse starter og slutter måske hos din lokale optiker, men dine brilleglas har haft en længere rejse. Hele 70 % af alle voksne har behov for korrigerende glas, hvilket gør brilleindustrien særdeles vigtig. Men ikke mange tænker over, hvordan deres glas blev udviklet. Du er sandsynligvis bare lettet over, at du kan se bedre!

Sandheden er, at selvom du ikke har hørt om Essilor, er der stor sandsynlighed for, at du har brilleglas, som vi har fremstillet. Vi blev grundlagt i det 19. århundrede og vores historie strækker sig over 170 ambitiøse år. Vi har ikke alene æren af at have opfundet progressive brilleglas (flerstyrke glas med glidende overgang) - vi er også dedikeret til moderne innovation og vedvarende forskning med henblik på at tilbyde de optimale glas til ethvert behov.

Hvor startede Essilor eventyret?

Vores historie går helt tilbage til 1849 og en brillestelsfabrikant ved navn Société des Lunetiers. Virksomheden erhvervede sig hurtigt både glas- og stelfabrikker og eksporterede allerede sidst i 1800-tallet sine produkter til hele verden. Med de banebrydende opfindelser har ingeniøren Bernard Maitenaz, der sluttede sig til Société des Lunetiers i 1948, i sandhed revolutioneret virksomheden.

I 1959 udviklede Maitenaz verdens første progressive brilleglas - hvad der skulle blive den mest betydningsfulde innovation inden for briller siden opfindelsen af bifokale glas i det 18. århundrede. Dette glas blev kendt som Varilux. Kort derefter, i 1962, ændrede Société des Lunetiers navn til Essel.

I 1972 slog de to franske optikervirksomheder, Essel og Silor, sig sammen og begyndte at markedsføre deres produkter. Takket være vores unikke Varilux produkt og en specialisering i plastikglas startede Essilor en ny generation af brilleglas.

Essilor brilleglas

Hos Essilor skaber vi glasløsninger, der er skræddersyet til din livsstil og dine behov – for vi er alle ligeså unikke som vores syn. Vi har to hovedtyper af glas, Varilux og Eyezen, der er udviklet til forskellige formål for at imødekomme dine specifikke behov.

Varilux

Vores flagskibsglas, Varilux, er et progressivt korrigerende glas (flerstyrke brilleglas) designet til, at du kan se ubesværet på nært, på afstand og alt derimellem. Mens tidligere glas krævede, at du vendte næsen i retning af det, du ville se, tilbyder vores nyeste glas design Varilux X Series en øget komfort, ved at du kan se klart og tydeligt gennem enhver del af glasset.

Takket være fornyelse og forskning har moderne teknologi gjort det muligt for os at forbedre designet af progressive glas for at sikre skarpt, optimeret syn af alt, der befinder sig inden for en armslængde.

Vi har skabt 3 banebrydende teknologier til forbedring af Varilux X Series glas. Med Xtend teknologien er dit Varilux glas optimeret til, at du ser skarpt overalt i dit synsfelt i en afstand på 40-70 cm, hvilket markant reducerer behovet for bevægelse af hovedet for at finde glassets fokuspunkt.

Nanoptix reducerer fornemmelsen af balancetab ved at mindske billedforvrængning. Varilux X Series glas har fået finjusteret sin krumning, som resulterer i bedre synsstabilitet.

Synchroneyes maksimerer synet fra kant til kant og får hele glassets overflade til at gå op i en højere enhed, så brugeren opnår et samlet, klart billede.

Eyezen

Enkeltstyrke brilleglasset blev opfundet i 1800-tallet og siden da er designet knap nok blevet ændret, hvorimod vores livsstil har fået mange ændringer. Hos Essilor har vi udviklet den nye generation af korrigerende enkeltstyrkeglas. Eyezen glas er designet til at holde trit med vores moderne, digitale liv. Eyezen brilleglas reducerer og forhindrer øjenbelastning ved at sørge for, at øjnene ikke er på overarbejde dagen igennem.

Tidligere var man ofte nødt til at kigge gennem glassets midterste punkt for at se tydeligt, hvilket kunne give nakke- og skuldersmerter, når man så på digitale skærme på tæt hold. Med Eyezens DualOptim teknologi er glasset optimeret til både langsyn og nærsyn, der resulterer i øget komfort og synsskarphed.

Det betyder, at med Eyezen brilleglas ser du skarpt på lang afstand, når du ser igennem den midterste del af glasset, samtidig med at glasset har et optimeret læsefelt, når du ser på nært hold. Det gør, at glasset er godt til alle dine daglige aktiviteter - online og offline.

Essilor overfladebehandlinger

Med flere års erfaring har vi ikke nøjes med at producere brilleglas. I 1992 introducerede Essilor sin første Crizal overfladebehandling. Den er designet til at sikre en antirefleks-, antirids- og støvafvisende brilleoverflade, og indgår derved i en optimeret glasoplevelse.

I 2012 lancerede vi Crizal UV-glas, der er designet til at beskytte dine øjne mod skadeligt UV-lys. Samtidig introducerede vi det nye, internationale indeks E-SPF® med henblik på at lette brugerens forståelse af behovet for at beskytte sig mod UV-stråler. Dernæst fulgte Crizal® Prevencia: det første forebyggende glas, der beskytter mod både skadeligt blåviolet og UV-lys.

Blåviolet lys, der hovedsageligt udsendes fra solen og i mindre omfang fra LED-belysning, er sundhedsfarligt for vores øjne og er af den seneste forskning blevet identificeret som det mest skadelige lys for den ydre nethinde. Desuden bidrager det til aldersrelateret makuladegeneration1.

På samme måde er UV-lys en af de væsentligste risikofaktorer for grå stær2. Vi ved, at vi skal beskytte vores hud mod solen, så hvorfor ikke også beskytte vores øjne?

På baggrund af denne viden skabte vi i 2016 Eye Protect System: den første integrerede beskyttelse mod skadeligt lys i selve glasset. Eye Protect System frafiltrerer skadeligt blåviolet lys, men lader det vigtige blåturkise lys komme igennem, fordi vi har brug for det af kognitive årsager. Eye Protect System påvirker ikke den farve, du ser gennem dit glas – det er en unik måde at pleje dit visuelle helbred på, leveret i et æstetisk, klart glas.

Transitions 

I 2014 udvidede Essilor sin portefølje ved at opkøbe Transitions 100 % - verdens første økologiske fotokromiske brilleglas. Transitions er designet til problemfrit at tilpasse sig skiftende lysforhold, tage og aftage farve og blokere for UV-lys. Med Transitions brilleglas kan du nyde klare brilleglas indendøre og solbrilleglas udendøre - alt i et brilleglas.

Transitions krævede oprindeligt UV-lys for at aktivere glasset. Men vores livsstil har ændret sig løbende, og vi tilbringer mere tid i vores biler med forruder, der blokerer for 97 % af UV-strålerne. Det betyder, at funktionen i de oprindelige glas ikke blev aktiveret i en bil. Derfor lancerede vi Transitions XTRActive, der både aktiveres af synligt lys og UV-stråler. En kærkommen innovation for lysfølsomme brugere, såvel som brugere, der tilbringer megen tid udenfor eller i deres biler.

(1) Raske øjne afhænger af forskellige faktorer (alder, genetik, rygning, kost). Lys er en af de modificerbare risikofaktorer, som øjets linse kan påvirkes af.

Den ydre nethinde er sammensat af nethindepigmentepitelceller (RPE), såvel som de ydre segmenter af visuelle fotoreceptorer. RPE er kritisk for fotoreceptorernes funktion, overlevelse og konstante fornyelse.

(Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757.

New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Forår 2013.

(2) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.