Alt om Essilor 5 minutters læsning

Varilux fylder 60!

Del på

I 2018 fejrede vi Varilux glassets 60 års fødselsdag, og dermed opfindelsen af flerstyrke brilleglas med glidende overgang. Læs den revolutionerende historie bag det banebrydende brilleglas nedenfor.

Tilbage i 1948 blev en ung mand ved navn Bernard Maitenaz medlem af Société des Lunetiers og blev hurtigt involveret i udviklingen af en ny løsning for bifokale glas (flerstyrke brilleglas med en linje, der markerer synsfeltet for lang syn og læsefeltet). Opfindelsen af brilleglasset med glidende overgang stammer fra et koncept, der skulle komme til at revolutionere verden af optisk udstyr og brilleglas. Bernard Maitenaz forstod det bifokale glas begrænsninger og ønskede at tilbyde et synsfelt, der ikke havde en tværgående linje.

Hans ekspertise inden for optik og mekanik gjorde det muligt at sætte Varilux glasset i produktion i 1958 og ændrede for altid verden af optiske glas. I 1959 blev glasset officielt præsenteret på den berømte optikermesse, Congrès des Opticians, i Paris.

Hvorfor var opfindelsen af Varilux brilleglasset så revolutionerende?

På det tidspunkt havde folk med aldersbetinget langsyn kun en korrektionsmulighed: at bære bifokale brilleglas. Varilux glasset opfindelse betød, at disse brugere nu kunne se tydeligt med kun ét brilleglas.

Ubehandlet aldersbetinget langsyn forårsager næsten konstant ubehag i hverdagen, hvor synet i de forskellige zoner påvirkes. Varilux glasset gav mulighed for at overvinde aldringstegn – i sandhed en banebrydende løsning!

Varilux glas sikrer dig et løbende forbedret og ubesværet syn. Dette er lige så sandt nu, som det var for 60 år siden, da glasset gav personer med aldersbetinget langsyn deres naturlige syn tilbage.

Seks årtiers udvikling

I de sidste 60 år har der været en stor udvikling i designet og af Varilux objektivet. I de tidlige 1990'ere satte en ny designproces ved navn Live Optics brugeren i centrum af de teknologiske fremskridt. Processen anvendes stadig i dag.

Der har været adskillige versioner af Varilux glasset, som hver især har haft fokus på forskellige visuelle behov med en ny og avanceret optimering. For eksempel imødekom Varilux Comfort de forskellige tolerancetærskler i det visuelle system, mens Varilux Panamic tilbød bedre tilpasning og et panoramisk synsfelt.

De sidste 60 år har bragt en bedre forståelse af det visuelle system, øjets fysiologi og neurovidenskaben gennem observation af virkelige situationer og af, hvordan bevægelser, kropsholdning og adfærd påvirker synet.

Dette har gjort det muligt at udvikle designet og teknologien bag Varilux - et brilleglas, der har flyttet grænserne med 70 patenter og over 500 forskere over hele verden.

I dag genopfinder Varilux glasset sig selv. I 2017 blev Varilux X Series lanceret - en serie, der tager højde for moderne adfærd blandt personer, der lider af aldersbetinget langsyn. Det har vist sig, at moderne brugere har særlige krav til at kunne se godt i en armslængdes afstand, dvs. omkring 40-70 cm. Ingeniørerne bag glasset genovervejede deres tidligere nærsynsopfattelse, hvilket resulterede i et innovativt glas for visuel frihed.

Med Varilux X Series kan du fange detaljerne i forskellige visuelle mål med blot en enkelt blikretning. Du behøver ikke længere at bevæge dit hoved og lade næsen pege i den retning, du ønsker at se. Med Varilux X Series kan du se klart og tydeligt gennem alle delene af glasset. Du opnår altså noget, der reelt minder om et naturligt syn.

Uanset om du netop er begyndt at udvikle aldersbetinget langsyn eller leder efter et par nye progressive glas, bør du overveje Varilux, øjenspecialisternes foretrukne progressive brilleglas1.

 

(1) Varilux er det foretrukne mærke for progressive brilleglas på verdensplan. Euromonitor, 2017 data; detailværdi i brilleglaskategorien, mærker af progressive brilleglas.

(2) Vilkår og betingelser gælder. Klik her for at få yderligere oplysninger.