Dit liv og dine øjne

ER DIT SYN PÅVIRKET AF CORONA VIRUS?

Del på

Eftersom COVID-19 fortsætter med at dominere overskrifterne, er det vigtigt at forstå symptomerne og risiciene, der hænger sammen med virussen. At beskytte sig selv og dem omkring en er vigtigt, da der kommer ny information hver dag.

COVID-19, også kendt som Corona virus, kan komme til udtryk på forskellige måder alt efter, hvordan du reagerer på virussen, så det er vigtigt at tage de rigtige forholdsregler for at være på den sikre side.

Covid 19

Uanset om der er Corona virus eller ikke, så er det vigtigt at passe på sit helbred så godt som du kan.

  • Vask din hænder med vand og sæbe ofte – i mindst 20 sekunder
  • Vask altid dine hænder når du kommer hjem eller på arbejde
  • Brug håndsprit, hvis du ikke har vand og sæbe tilgængeligt
  • Dæk din mund og næse med en serviet eller dit ærme (ikke dine hænder), når du hoster eller nyser
  • Smid brugte servietter ud i skraldespanden med det samme og vask dine hænder efterfølgende
  • Undgå nærkontakt med personer, der har symptomer på Corona virus.

At passe på sit helbred inkluderer at passe på sine øjne, som kan spille en rolle i spredningen og og undgå et udbrud.

Det er usandsynligt, at du får Corona virus igennem dine øje, men det er stadig vigtigt at følge gode hygejneråd for at minimere risiciene.

brug af kontaktLiNSEr

Hvis du bruger kontaktlinser, kan det være en fordel at skifte til briller mens COVID-19 er en risiko. Generelt set rører kontaktlinse brugere deres øjne mere end den gennemsnitlige person, hvilket kan øge risikoen for at sprede bakterier.

Hvis du ofte rører ved dine øjne, burde du overveje at gå med briller oftere. Brug af briller som substitut for dine kontaktlinser kan reducere irritation.

Hvis du vælger fortsat at bruge kontaktlinser burde du være mere stringent med håndvask før du tager linser af og på. Det burde altid være en rutine at vaske hænder, men øget og regelmæssig håndvask vil hjælpe dig med reducere risikoen for at få og videregive virussen.

Person, der vasker hænder med sæbe

beskyttelse af dine øjne

Briller kan være et ekstra lag af beskyttelse. COVID-19 smittes igennem luftbårne dråber, som oftest sker når en smittebærer nyser eller hoster – meget lignende forkølelse eller feber. Dine briller kan være en beskyttelse for dine øjne, selvom det ikke giver 100 % sikkerhed.

Hvis du er i kontakt eller i nærhed af en potentiel smittebærer kan du overveje sikkerhedsbriller, som kan være mere effektive ifølge World Health Organisation. Det kan også være en fordel for plejepersonale, der har med patienter i risikogrupper.

okulære SYMPTOMer på CORONA VIRUS

Senest foreslår nogle øjenlæger, at øjenbetændelse ses ikke hos en person med COVID-19 før sent i sygdomsprocessen. Dette research bakkes op af flere internationale research projekter.

reducér risikoen

Du kan reducere risikoen for at få COVID-19 med få simple trin, som bør følges nøje samtidig med holde sig opdateret på sundhedsvæsnets nye forholdsregler. Du kan starte med at vaske hænder regelmæssigt og i anbefalet længde. Du bør også undgå folk, der er syge og blive hjemme, hvis du selv er syg.

Gør regelmæssigt rent og desinficer overflader i dit hjem – vira kan overleve i flere timer på overflader, så du kan reducere din risiko ved at sikre, at du rører ved rene overflader.

Ved at kende og forstå symptomerne på Corona virus, kan du reducere sandsynligheden for at smitte andre. Mange mennesker udvikler kun svage symptomer og kan opleve milde luftvejskomplikationer med feber, hoste, ondt i halsen og hovedpine. Ældre mennesker og de med andre sundhedskomplikationer kan udvikle værre symptomer, bl.a. lungebetændelse.

Det vigtigste er, at vi alle er forsigtige, passer på hinanden og tager hensyn til og følger myndighedernes forholdsregler.