Dit liv og dine øjne 4 minutters læsning

Forstå, hvordan flerstyrke brilleglas virker

Del på

Flerstyrke brilleglas er også kendt som progressive glas. Lær, hvordan disse glas korrigerer sit syn og hjælper folk med at se på alle afstande med et brilleglas.

hvad er flerstyrke brilleglas?

Flerstyrke brilleglas er en meget almindelig type af korrigerende brilleglas, der blev opfundet i 1959 af Essilor. De er lavet, så du kan se klart fra nær til fjern og alt derimellem med forskellige optimerede dele i glasset med de forskellige nødvendige afstande. Flerstyrke glas er en løsning til en naturlig lidelse kendt som presbyopi: en aldersrelateret proces, der går ud over dine evner til at se ting klart på nært hold. Det er almindeligt for folk på 40 år og op.

Bunke af uslebne flerstyrke brilleglas, der endnu ikke er klar til brillestel

Flerstyrke brilleglas er også kendt som progressive glas, der tilbyder 2 styrker i et glas til at hjælpe med både læsning og afstandssynet.

hvorfor du måske har brug for flerstyrke glas

Som vi bliver ældre bliver øjets linse mere stift og mister sin elasticitet, hvilket betyder, at vi begynder at have svært ved at se ting tæt på. Dette kaldes for presbyopi eller aldersrelateret langsyn.

Eftersom presbyopi er en aldersrelateret lidelse, er det ikke noget, du kan forebygge og det er helt normalt. Når man når 40 årsalderen, begynder du måske at lægge mærke til forandringer i dit syn. Det er sandsynligvis tegn på presbyopi. Men du bør altid besøge din lokale optiker, hvis du mærker forandring i dit syn.

Diagram af, hvordan presbyopi påvirker synet

Du kan opleve slørret syn, især når du ser på ting på nært hold, eller måske dårligt syn i situationer med svagt belysning. Hvis du er ved at udvikle presbyopi tager du formegentlig dig selv i at holde ting på afstand for at se dem bedre. Andre symptomer kan inkludere hovedpine, øjentræthed eller at du har svært ved at justere dit syn mellem forskellige afstande.

hvordan kan flerstyrke glas hjælpe?

Flerstyrke brilleglas er en moderne løsning på et synsproblem, der har eksisteret i årtier. Førhen var det normalt, at folk brugte bifokale brilleglas for både at kunne læse og se på lang afstand. Bifokale glas er designet med en pludselig forandring mellem afstandszonen og nærzonen i glasset og har en synlig linje igennem den midterste del af glasset, som separerer de 2 styrker i glasset. Det kan sommetider resulterer i desorientering hos brugeren, når der skiftes mellem det lange syn og det nære syn og vice versa.

Men med flerstyrke brilleglas får du glidende og gradvis overgang og forandring mellem de forskellige styrker i glasset. Det giver et meget mere komfortabelt syn. Tidligere designs krævede et tilt eller bevægelse med hovedet for at se igennem den rigtige del af glasset.

Nye progressive glas, såsom Varilux X series, er lavet, så det ikke behøves. Varilus X series er den nye generation af flerstyrke brilleglas, der er designet til at tilpasse din travle livsstil på farten og giver en sømløs visuel oplevelse.

hvilke brilleglas kan jeg få med flerstyrke glas?

Moderne flerstyrke brilleglas designs giver brugeren mulighed for at vælge fra en række stel, selv stel, der kræver små glas. Din optiker kan vurdere, om der kræves et kort eller almindeligt flerstyrke glas til dine stel. Det giver dig mulighed for at vælge mellem flere forskellige glas for at matche dit look. Du kan endda personalisere dine flerstyrke brilleglas med yderligere målinger, såsom Eyecode, din nærsyns bevægelser og dit stels specifikke mål.

INTRODUktion til VARILUX X SERIES

Midt- og nærsynet er de mest brugte i din dagligdag, fx når du kigger på din telefon, computer og snakket med folk ansigt til ansigt. Med andre ord, vi bruger mest vores syn inden for en armslængde.

Baseret på det er Varilux X series udviklet med et vælg af forskellige teknologier, så du får en mere sømløs, nydelig og skræddersyet oplevelse, når du har flerstyrke briller på.

Xtend teknologien blev udviklet til at optimere glassene, så du kan se flere ting i en blikretning. Det kan reducere behovet for hovedbevægelser. Et studie i Frankrig viste, at 97 % af de medvirkende sagde, at de lavede ’færre’ eller ’ingen’ horisontale hovedbevægelser og 93 % sagde, at de lave ’færre’ eller ’ingen’ vertikale hovedbevægelser for at bruge nærzonen.
Nanoptix teknologi kan reducerer billedforvrængninger mellem forskellige afstande, som ofte opleves af brugere af ældre generationer af flerstyrke brilleglas. Denne teknologi laver en raffineret krumning i glasset, så du får et mere stabilt syn.
Synchroneyes teknologien maksimerer synet fra en ende af glasset til den anden, som sikrer, at du kan se klart igennem alle dele af glasset.

brug af VARILUX brilleglas

Varilux X series tilbyder skarpt syn fra nær til fjern og alt derimellem, så du kan bevæge dit syn ubesværet. To af hovedfordelene ved glassene er, at de reducerer unødvendige hovedbevægelser og har færre restriktioner i glassene. Ydermere kan dine Vailux X series glas skræddersyes med forskellige målinger hos din optiker, så de passer til netop dine øjne. De tilpasses til din nærsynsadfærd, dit valgte stel, dominerede øje, hvordan dine øjne bevæger sig og din styrke.

Flerstyrke brilleglas anbefales oftest efter en synsprøve hos din optiker. Derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt får dit syn testet. Din optiker kan se, om der er forandringer og problemer i dit syn, såsom presbyopi, samt rådgive til et godt synsundhed.