Dit liv og dine øjne 3 minutters læsning

Hvordan virker farveskiftende brilleglas?

Del på

Farveskiftende brilleglas skifter automatisk til de skiftende lysforhold omkring dig. Glassene er også kendt som lys tilpassende brilleglas. Det sker, når glassene udsættes for UV-lys og molekylerne i glasset skifter struktur.

Der er mage forskellige typer af brilleglas, du kan bruge til at korrigere og forbedre dit syn; det kan være svært at vide, hvilken glastype, der er den rigtige for dine individuelle behov! Uanset, om du har en synsfejl, der skal korrigeres eller om du leder efter yderligere beskyttelse af dit synshelbred, så er der brilleglas, der er tilpasset dine behov.

Farveskiftende brilleglas tilbyder en god løsning for dem på farten med en travl hverdag. Hvis synskomfort er øverst på din prioritering skal du muligvis overveje at investere i et par farveskiftende brilleglas.

Hvis du ofte oplever skiftende lysforhold, såsom hyppige skift fra indendørs til udendørs og vice versa, så kan farveskiftende glas være bekvemt og nyttigt.

hvad er farveskiftende glas?

Også kendt som lys tilpassende brilleglas – farveskiftende glas tilpasser sig automatisk til skiftende lysforhold omkring dig. Det sker, når glassene eksponeres for UV-lys og molekylerne i glasset ændrer struktur. Denne ændring i strukturen gør, at glasset bliver mørkere automatisk for at give en komfortabel farve for optimalt syn. Farven på glasset afhænger af, hvilken stil du har valgt at matche med dit stel, look og outfit. Hver farve har sine egne farveopfattelsesfordele, så når du vælger farven på dine glas, er det vigtigt at overveje, om du vil have forbedrede kontraster, neutrale farver eller forstærkede farver. Din optiker kan vejlede dig igennem denne proces.

Kvinde i byen med Transitions på

Molekylerne i glassene er ikke synlige for brugeren eller andre. Når udsættelsen for UV mindskes vil glassene automatisk gå tilbage til at være klare. Det mest populære brand af farveskiftende brilleglas er Transitions(1). Det er lysintelligente glas, designet til at beskytte dit syn mod skadeligt UV-lys og modstå genskin, som resulterer i et komfortabelt syn.

Farveskiftende brilleglas vil også virke på en overskyet dag, fordi UV-stråler kan bryde igennem skyerne, så dine øjne er stadig beskyttet. Nogle mere avancerede teknologier, såsom Transitions XTRActive, vil også virke bag bilruden ved også at tilpasse sig til synligt lys.

Brilleglassene vil reagere med det samme ved udsættelse for UV og konstant arbejde med lysforholdene omkring dig. Nogle farveskiftende glas vil ikke reagere på varme temperaturer, da højere temperaturer vil prøve at få glassene til at gå tilbage til det klare stadie. Det er ikke ideelt, når du er eksponeret for UV-lys på en varm, solrig dag. Transitions glas er blevet tilpasset til at fungere i selv høje temperaturer, så du ved, at dine glas får farve, selv på en varm, solrig dag.

Hvorfor skal du bruge farveskiftende glas?

Farveskiftende glas kan give dig et højt niveau af beskyttelse mod UV-lys, som betyder, at dine øjne er beskyttet mod risikoen for øjensygdomme og -skader. Med den tilpassende teknologi gør brilleglassene arbejdet for dig, så du kan slappe af og vide, at du har den rette øjenbeskyttelse mod solen til enhver tid.

Det er yderst vigtigt for dit øjehelbred. Overeksponering for UV-lys er blevet linket med en forhøjet risiko for katarakt(2). Teknologien i farveskiftende glas vil blokere 100 % mod UVA- og UVB-stråler.

Kvinde, der kører på cykel med Transitions på.

Hvis du bruger meget tid både indendørs og udendørs, uanset om det er i din fritid eller arbejdstid, så er farveskiftende glas fordelagtige. Herudover kan du kombinere dine farveskiftende glas med dit korrigerende glas, så du får naturligt syn, når du mest har brug for det.

Farveskiftende glas er oftest anbefalet til sport eller hvis du er yderst følsom over for lys, da glasset design kan give dig optimal komfort i alle lysforhold.

If you spend a lot of time going from indoors to outside, whether it’s for leisure or work, photochromic lenses can provide convenience. What’s more, you can combine your photochromic lenses with your corrective lens requirement, so you’re able to experience natural vision when it’s needed most.

Så hvis det er tid til, at du skal investere i et par nye briller til hverdagsbrug, så kan farveskiftende glas være den perfekte løsning til dig.

(1) Transitions lenses are the brand of photochromic lenses most often recommended by eyecare professionals. Transitions Eyecare Professional Brand Tracking (MSW-ARS, 2016: Brazil, Canada, Colombia, France, Germany, Italy, Mexico, Spain, United Kingdom, and United States)

(2) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence linking ultraviolet radiation and cataracts.

Relaterede artikler

Dit liv og dine øjne 4 minutters læsning

Nakke- og skuldresmerter

Spændinger i nakke og skuldre kan føre til smerter i øjnene. Læs om tegn og symptomer, og hvordan man kan dæmpe smerten.

Dit liv og dine øjne 2 minutters læsning

Sådan kører du sikkert i tusmørke

Når urene sættes tilbage sidst i ​​oktober, får vi hurtigt flere timers mørke både om morgenen og aftenen. Selvom det betyder, at du kan sove længe en enkelt morgen, betyder det også, at du sandsynligvis vil køre meget mere i mørke.