Øjenlidelser og symptomer

Her finder du en guide til øjenlidelser og symptomer. Denne artikelsamling er skrevet til dig, som vil have mere information om øjnene og deres sundhed. Har du mistanke om et problem med dine øjne, råder vi dig til at henvende dig til en optiker snarest muligt.

Øjenlidelser og symptomer 6 minutters læsning

Værd at vide om bygningsfejl

Bygningsfejl er en almindelig synsfejl, der opstår, når hornhindens eller linsens krumning ikke er symmetrisk eller ”uniform”. Læs mere om forskellige typer bygningsfejl, årsagerne, behandlingsmuligheder og diagnosticering.

Øjenlidelser og symptomer 6 minutters læsning

Værd at vide om øjenbetændelse

Øjenbetændelse er en almindelig øjenlidelse, hvor bindehinden bliver betændt som en reaktion på eksterne påvirkninger, der gør den øm eller irriteret. Forstå om årsager, tegn og symptomer samt om mulige behandlinger i denne artikel.

Øjenlidelser og symptomer 15 minutters læsning

Værd at vide om aldersrelateret makuladegeneration (AMD)

Aldersrelateret makuladegeneration (AMD) er en gradvis ødelæggelse af centralsynet, som man bruger, når man ser ret frem for sig. Makula er en lille del af nethinden. Når vi bliver ældre, kan denne svækkes, hvilket påvirker synet.

Øjenlidelser og symptomer 12 minutters læsning

Værd at vide om langsynethed

Langsynethed eller hypermetropi indgår i en gruppe øjenlidelser, der skyldes såkaldte ”synsfejl”, som forårsager, at nære genstande forekommer slørede eller ude af fokus, hvorimod fjerne genstande fremstår skarpt og klart. Lær om årsagerne til disse fejl og om mulighederne for at korrigere dit syn.

Øjenlidelser og symptomer 8 minutters læsning

Værd at vide om nærsynethed

Nærsynethed - også kaldet myopi - er en almindelig øjenlidelse, der opstår, når der er noget galt med formen af øjeæblet, hornhinden eller linsen, som får fjerntliggende genstande til at fremstå slørede eller ude af fokus. Læs mere om den udbredte synsforstyrrelse, og hvordan den kan behandles.

Øjenlidelser og symptomer 10 minutters læsning

Værd at vide om gammelmandssyn

Gammelsyn er en aldersbetinget langsynethed, der påvirker din evne til at se genstande på nært hold. Den opstår, fordi øjets linse mister sin elasticitet. Lær mere om øjenlidelsen, hvorfor den opstår, og hvad du kan gøre ved det.