Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder det, hvis jeg har et syn på 6/6?

Et syn på 6/6 er et udtryk, der bruges til at udtrykke synsklarheden eller -skarpheden målt i en afstand af 6 meter. Det betyder, at du i en afstand af 6 meter er i stand til at læse, hvad en normal voksen person med normalt syn er i stand til at læse i en afstand af 6 meter. Der henvises også til et syn på 20/20 i imperiale mål, da det måles med 20 fod.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ser dobbelt?

At se dobbelt, er at kigge på en enkelt genstand, men se to billeder af den. Det kan være tilfældet med et enkelt eller begge øjne. Hvis du oplever at se dobbelt, skal du kontakte din lokale optiker, der vil kunne diagnosticere, bestemme årsagen og tilbyde en behandling.

Jeg har fået noget i øjet, hvordan får jeg det ud?

Lad endelig være med at gnide dig selv i øjet, eller bruge vatpinde eller skarpe ting som pincetter til at fjerne fremmedlegemet. Start med at vaske dine hænder, og hvis du bruger kontaktlinser, så tag dem ud.
Undersøg dit øje ved at spærre det vidt op, og se i et spejl for at finde fremmedlegemet. Hvis du ikke kan få øje på det, så prøv at trække ned i dit nedre øjenlåg og kig op i spejlet; hvis du stadig ikke kan få øje på noget, så træk op i øvre øjenlåg og kig nedad i spejlet.
Hvis fremmedlegemet i dit øje er en smule snavs, sand, makeup eller en lille fiber, er der et par ting, du kan gøre for at få det ud.
Hvis fremmedlegemet sidder fast under dit øvre øjenlåg, så træk det ned over dit nedre øjenlåg og slip.
Hvis fremmedlegemet sidder fast under dit nedre øjenlåg, så træk det lidt ud fra øjet og tryk på huden nedenunder, så du ser det indvendige af nedre øjenlåg. Hvis du ser noget snavs eller en lille fiber, kan du prøve at fjerne det med en fugtig vattot. Pas på, du ikke rører ved dit øjeæble.
Du kan også bruge en saltopløsning, der er særligt beregnet til at rense dine øjne for snavs. Du skal søge øjeblikkelig lægehjælp, hvis: du får stærke kemikalier i øjet, noget har gennemboret dit øje, dit syn ændrer sig, du bløder fra øjet, du ikke kan fjerne fremmedlegemet, eller dit øje ikke føles bedre, selvom du har fjernet fremmedlegemet.

Hvor gammel skal børn være ved første besøg hos en optiker?

Dit barns øjne kan blive tjekket på forskellige alderstrin i løbet af dets opvækst. Der foreslås øjenundersøgelse inden for de første 72 timer efter fødslen, og siden i alderen 6-8 uger, 1-2 år og 4-5 år. Selv om dit barns syn virker godt, er det ulejligheden værd at tage det med til øjenundersøgelse, når de når skolealderen. Hvis du er bekymret for dit barns syn, bør du kontakte din lokale optiker for yderligere rådgivning.

Vil mit syn blive svagere af at bære briller?

Brydningsfejl vil blive værre, hvad enten du bærer briller eller ej. Men de rette brilleglas vil hjælpe dig til at se bedre. Hvis voksne bærer briller med forkert styrke, vil de få trætte øjne, men det vil ikke forværre deres syn. Hvis børn gør det samme, kan det derimod accelerere progressionen af en eventuel nærsynethed.

Hvad er den bedste måde at rense mine briller på?

Til hverdag kan du bruge en brillepudseklud fra Essilor. Den fås hos din lokale optiker. For en mere dybdegående rengøring kan du bruge en specialspray til rengøring af optiske glas sammen med din pudseklud. Spørg din optiker, hvad den bedste rengøringsløsning til dine brilleglas er.

Hvornår får jeg resultaterne fra min øjenundersøgelse?

Normalt med det samme, men optikeren giver dig besked, hvis det tager længere tid.

Hvad er enkeltstyrkeglas?

Det er brilleglas, der kan korrigere dit syn, hvis du er langsynet eller nærsynet.

Hvad er bygningsfejl?

Det gennemsnitlige øje har en forside, der er rund som en fodbold. Personer med bygningsfejl har øjne, der snarere er formet som en rugbybold. Det betyder, at det billede, der dannes bagerst i øjet, ikke fokuseres ordentligt.

Hvorfor bliver mit syn svagere?

Der kan være adskillige årsager til, at dine øjne bliver svagere.

Alder, genetik, livsstil, øjenlidelser og skadeligt lys er alle faktorer, der kan påvirke dit syn. For visse øjenlidelsers vedkommende kan synet faktisk blive bedre med den rette behandling. At bære de rette receptbrilleglas vil sikre dig det bedst mulige syn.

Hvor lang tid tager en øjenundersøgelse?

Dette kan variere, men du skal afse 30-60 minutter til en standardundersøgelse.

Er der noget særligt, jeg skal gøre inden en øjenundersøgelse?

Din optiker skal nok informere dig, hvis du har brug for at tage noget med til undersøgelsen.

Hvor ofte skal jeg have mine øjne undersøgt?

De fleste optikere anbefaler, at du får dine øjne undersøgt hvert andet år.

Kan jeg købe mine brilleglas direkte hos Essilor?

Essilor-glas kan fås hos en lang række optikere. Klik på vores søgefunktion for at finde nærmeste optiker og bestille tid til en snak om dine synsløsningsbehov.

Hvor skal jeg få mine øjne undersøgt henne?

Find nærmeste optiker ved at bruge vores søgefunktion.

Hvad koster brilleglas fra Essilor?

Dine brilleglas består af et korrigerende design, en beskyttelsesteknologi og forbedringer af klarheden. Når du får anbefalet en glasløsning, bliver der både taget højde for den synskorrektion, du har brug for, og for dine livsstilsmæssige behov.

Din optiker vil anbefale den bedste synsløsning, der imødekommer dine visuelle behov, inden for rammerne af dit budget.

Hvad betyder min recept?

Din recept vises ofte i en form af en tabel med forskellige forkortelser, ord og tal, der beskriver resultatet af din øjenundersøgelse og angiver hvilke brilleglas, der kræves for at korrigere dit syn.

Hvad betyder det, hvis jeg er nærsynet?

Nærsynethed påvirker evnen til at se på afstand. Du kan muligvis se nære genstande klart, men på afstand ser du ting sløret og ude af fokus.

Hvad betyder det, hvis jeg er langsynet?

Langsynethed svækker evnen til se ting på tæt hold. Du kan muligvis se fjerne genstande tydeligt, men genstande på nært hold forekommer slørede eller ude af fokus.

Hvad er progressive glas?

Glas, der korrigerer dit syn på afstand, på nært hold og på mellemliggende afstande.