Brilleglas med solbeskyttelse

Oplev vores udvalg af solbriller med UV-beskyttelse

Det er vigtigt at bruge briller med UV-beskyttelse, da UV-lys kan være skadeligt for dit syn og din overordnede øjensundhed. Du ved allerede, hvordan du beskytter din hud mod solen, og du bør gøre det samme for dine øjne. Brilleglas med solbeskyttelse er en afgørende del af opretholdelsen af et sundt syn, da overdreven udsættelse for UV-lys kan medføre en øget risiko for øjensygdomme såsom grå stær.(1)

Briller med UV-beskyttelse kan hjælpe med at beskytte dine øjne, især under forhold med kraftigt sollys. Du kan opnå dette ved at bruge solbriller med UV-beskyttelse eller ved at sikre, at dine korrigerende brilleglas har den rigtige UV-coatning til de tidspunkter, hvor du ikke har dine solbriller ved hånden.

HVILKE SOLBRILLER GIVER DEN BEDSTE UV-BESKYTTELSE?

Hvilke solbriller der bedst beskytter dine øjne, kan afhænge af din livsstil og dine individuelle behov. Du kan vælge imellem et udvalg af briller med UV-beskyttelse, herunder polariserede brilleglas eller almindelige tonede solbriller.

Polariserede brilleglas kan give en bedre farveopfattelse og reducere genskin for dig, der dyrker sport eller kører ofte i bil. De kan give en høj grad af UV-beskyttelse til dig, der lever et liv på farten, eller som holder af at tilbringe meget tid i haven. Du kan selvfølgelig vælge at bruge almindelige tonede solbriller, men det er vigtigt at sikre, at de også blokerer UV-stråler og giver 100 % UV-beskyttelse.

➜ Xperio Solbrilleglas

Man wearing sunglasses carrying bike upstairs whilst commuting

HVORDAN KAN DU BESKYTTE DINE ØJNE MOD SOLEN?

En af de nemmeste måder at beskytte dine øjne mod solen på er ved at undgå at gå udenfor, når solen er stærkest. Det kan være en god idé at tjekke udsigten for UV-stråling for dit område. Hvis det ikke er praktisk muligt, er det næstbedste at huske at bruge briller med solbeskyttelsesglas og en hat med en bred skygge.

GIVER KLARE BRILLEGLAS UV-BESKYTTELSE?

Solbriller er den bedste løsning til beskyttelse af dit syn og din øjensundhed mod UV-lys, især polariserede brilleglas. Der er også mulighed for at investere i UV-beskyttelse til klare brilleglas. Hos Essilor har vi en teknologi kaldet Eye Protect System, der giver dig alle fordelene ved UV-beskyttelse i dine klare korrigerende brilleglas og beskytter dine øjne optimalt.

Det giver UV-beskyttende briller, der kan understøtte din øjensundhed ved at absorbere UV-lys, inden det når dine øjne. Det sker, mens brilleglasset forbliver klart, og æstetikken bevares. UV-beskyttelse til klare brilleglas giver beskyttelse for og bag for at sikre, at intet skadeligt lys når dine øjne. Eye Protect System absorberer UV-lyset og filtrerer delvist det blåviolette lys fra, som for nylig er blevet identificeret som en af de faktorer, der kan medføre skader på nethindens celler.(2)

Du kan også vælge brilleglas med lysintelligent teknologi. Transitions brilleglas giver UV-beskyttelse og tilpasser sig automatisk ændringer i lysforholdene og giver derved optimal synskomfort og stil, perfekt til de tidspunkter, hvor du går ind og ud.

➜ Transitions Brilleglas

Transitions Signature Gen8 Brown lenses in activated and unactivated state

HVAD ER MEST SKADELIGT FOR ØJNENE; UVA ELLER UVB?

Udtrykket ‘UV-lys’ kan referere til tre forskellige kategorier af UV-stråling: UVC-, UVB- og UVA-stråler. En forståelse af forskellen kan hjælpe dig med at investere i de rigtige brilleglas med solbeskyttelse.

UVC-stråling er den mest skadelige form for UV-stråling for både øjne og hud, men atmosfæren blokerer for den. UVB-stråler er dem, der kan gøre os solbrune eller solskoldede, hvis vi ikke passer på. UVB-stråler sættes i forbindelse med hudkræft, tidlig aldring af huden og visse øjenproblemer såsom fotokeratitis.

UVA-stråler er dem, der kan passere igennem hornhinden og nå øjets linse og nethinden. Det er overdreven udsættelse for UVA-stråling, der kan forårsage visse øjensygdomme, herunder grå stær.

UDFORSK VORES UDVALG AF BRILLEGLAS MED SOLBESKYTTELSE

(1) Cataract: http://www.pointsdevue.com/article/ageing-and-crystalline-lens, http://www.pointsdevue.com/article/effects-ageing-visual-system. McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31

(2) Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757. New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.