Farveskiftende glas

HVAD ER FARVESKIFTENDE GLAS?

Farveskiftende glas tilpasser sig automatisk ændringer i lysforholdene. Når du er indenfor, vil dine farveskiftende glas fremstå klare, og når du er udenfor, og de påvirkes af sollys, bliver de automatisk mørkere. Farveskiftende glas kaldes også lystilpassende brilleglas eller lysintelligente brilleglas.

Når farveskiftende glas udsættes for UV-lys, ændrer molekylerne i brilleglasset sig og får glasset til at blive mørkere. Det kan give optimal synskomfort og beskyttelse, når du har mest brug for det. Farveskiftende glas kan stadig blive mørkere på overskyede dage, fordi UV-lys kan trænge igennem skyerne, og dermed sikres du optimal UV-beskyttelse. De fleste typer af farveskiftende glas bliver typisk ikke mørkere i bilen, da ruderne blokerer størstedelen af UV-lyset. Hos Essilor tilbyder vi farveskiftende glas, der bliver mørkere bag bilens forrude, samt et komplet udvalg af farveskiftende brilleglas med forskellige fordele og egenskaber.

➜ Transitions Brilleglas

Transitions Signature Gen8 Amber lenses in activated state

HVORDAN FUNGERER FARVESKIFTENDE GLAS?

Farveskiftende glas er sammensat af milliarder af usynlige molekyler i selve glasset. Når brilleglassene ikke udsættes for UV-lys, forbliver disse molekyler i deres oprindelige struktur, og brilleglasset forbliver klart. Hvis de udsættes for UV-lys, sker der en kemisk reaktion i molekylestrukturen, der får den til at ændre form; dette aktiverer brilleglasset til en ensartet tonet tilstand. Når dine briller ikke længere er i sollys, går molekylerne tilbage til deres oprindelige form, og brilleglassene bliver klare igen.

HVILKE FORDELE ER DER VED FARVESKIFTENDE GLAS?

Farveskiftende glas tilpasser sig automatisk og sømløst ændringer i lysforholdene og justerer toningen til præcis den rigtige mængde lys. Det er utroligt bekvemt for brillebrugere, da det løser problemet med skiftende lysforhold, når du er på farten og fx går meget ud og ind.

Farveskiftende glas kan give tilstrækkelig beskyttelse mod solen, hvilket er afgørende for at bevare et sundt syn. Ved hjælp af hurtig og responsiv teknologi beskytter farveskiftende glas dine øjne mod skadeligt lys inklusive UV-lys og blåviolet lys.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ TRANSITIONS BRILLEGLAS OG FARVESKIFTENDE GLAS?

Farveskiftende glas er den beskrivelse, man bruger for en type brilleglas, der automatisk skifter farvetone efter lysforholdene. TRANSITIONS er et brand af farveskiftende glas. Hos Essilor tilbyder vi et udvalg af Transitions farveskiftende glas fremstillet ved hjælp af den nyeste teknologi. Dette inkluderer hurtigt skift tilbage til klar tilstand, et udvalg af farver og forbedret farveopfattelse, beskyttelse af synet og komfort.

➜ Transitions Brilleglas

Transitions Signature Gen8 Emerald lenses in activated state

ER FARVESKIFTENDE GLAS GODE FOR ØJNENE?

Farveskiftende glas tilpasser sig skiftende lysforhold, så dine øjne ikke behøver at gøre det. Ved at bruge denne type brilleglas kan du hjælpe dine øjne med at slappe lidt bedre af.

Det er påvist, at overdreven udsættelse for UV-lys og blåviolet lys kan bidrage til udvikling af tilstande såsom grå stær og aldersrelateret makula-degeneration(1). Ved at bruge tilstrækkelig beskyttelse kan du reducere denne risiko(2). Farveskiftende glas er en nyttig løsning til dagligt brug, fordi de automatisk beskytter dine øjne.

ER FARVESKIFTENDE GLAS GODE TIL BILKØRSEL?

Bilers forruder blokerer størstedelen af UV-lyset, hvilket betyder, at standard farveskiftende glas ikke aktiveres og bliver mørkere, selv hvis du kører i fuld sol. Men ny teknologi har gjort det muligt for nogle farveskiftende glas at reagere og aktiveres alene ved påvirkning af synligt lys.

Transitions XTRActive er de første farveskiftende glas, der aktiveres bag forruden i bilen, hvilket betyder, at de er den perfekte brilleglasløsning til bilkørsel. Du kan kombinere dine korrigerende brilleglas med denne avancerede lysintelligente teknologi og dermed opnå optimal synskomfort og beskyttelse.

KAN JEG FÅ FARVESKIFTENDE GLAS SOM PROGRESSIVE ELLER ENKELTSTYRKE BRILLEGLAS?

Ja! Den farveskiftende glasteknologi er indbygget i brilleglassene og påvirker ikke glassets evne til at korrigere synet. Det betyder, at du kan få progressive brilleglas med farveskift eller enkeltstyrke brilleglas med farveskift. Det betyder, at du også kan få farveskiftende glas, selvom du ikke bruger briller med styrke.

Hvis du er langsynet, kan du få Transitions lysintelligent teknologi med Varilux X series, Varilux Physio 3.0, Varilux Comfort Max og Varilux Road Pilot. Hvis du har brug for brilleglas til at korrigere for nærsynethed eller langsynethed, kan du få Eyezen enkeltstyrke brilleglas med Transitions teknologi.

Forenklet sagt er dine brilleglas sammensat af tre dele. Den del, der korrigerer dit syn (progressive/enkeltstyrke), den indbyggede teknologi, der beskytter din øjensundhed (farveskiftende/polariseret) og endelig brilleglasbeskyttelsen og forbedringen af klarheden (en coatning af brilleglassene).

Er du usikker på, hvilke brilleglas der er den bedste løsning til dig? Tal med din lokale optiker. Han/hun vil kunne hjælpe dig med at finde frem til den bedste løsning til din livsstil og dine synsbehov.

OPLEV TRANSITIONS FARVESKIFTENDE GLAS

(1) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31. Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757. New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.

(2) Eye health relies on various factors (age, genetic, smoking, diet …). Light is one of the modifiable risk factors on which an ophthalmic lens may act.