Skræddersyede brilleglas

Med skræddersyede brilleglas fra Essilor kan du opleve et skarpt, klart syn gennem brilleglas, der er fuldstændig tilpasset dine behov og din adfærd. Vores udvalg af personlige tilpasningsløsninger for brilleglas anvender yderligere målinger til at sikre optimal synsklarhed og komfort fra første øjeblik, du tager dine briller på.

En synstest omfatter som regel en standardsynstest, der måler afstandssyn, læsesyn, farvesvaghed og synsfelter. Din optiker tjekker også din overordnede øjensundhed. I nogle tilfælde udfører din optiker også en OCT-scanning for at tjekke din nethinde i detaljer. Hvis din optiker har investeret i revolutionerende udstyr, kan han/hun måske gøre en ekstra forskel.

 Find en lokal optiker

Optician dispensing new pair of AVA glasses to patient during eye test

HVAD ER SKRÆDDERSYEDE BRILLEGLAS?

Der er tre trin på vejen til at finde den rigtige brilleglasløsning til dine behov:

  • Korrektion, hvis du har en synsfejl.
  • Beskyttelse, der giver den rigtige beskyttelse mod UV-stråling og skadeligt lys(1) i forhold til din livsstil.
  • Optimering, som du kan opnå ved hjælp af en coatning til brilleglas, der beskytter dit syn mod refleksioner og hjælper med at forebygge ridser og tilsmudsning.

Men nu er der også et fjerde trin, som kan give et element af personlig tilpasning og sikre, at dine brilleglas tager højde for din individuelle synsadfærd, din fysiologiske adfærd og steltilpasningen.

Nogle former for udstyr kan levere yderligere målinger med henblik på at opnå mere præcise resultater til brug ved fremstillingen af dine brilleglas med styrke. For eksempel kan din optiker måske anvende avancerede teknologier og instrumenter til at måle din styrke helt ned til 0,01D i stedet for branchestandarden på 0,25D.

Din optiker kan sikre, at dine brilleglas er specielt tilpasset dine øjne, samt sikre, at brilleglassene tager højde for den måde, dit brillestel sidder behageligt på dit ansigt på, med henblik på at optimere dit syn. Alt dette er muligt med Essilors skræddersyede brilleglas, der omfatter en lang række forskellige muligheder, der kan være tilgængelige hos din lokale optiker.

AVA

AVA (Advanced Vision Accuracy) giver dig fordelene ved skræddersyede brilleglas fremstillet med en præcision helt ned til 0,01D. Din recept er i øjeblikket målt ned til nærmeste 0,25D; det kan være +1,00D, -2,25D eller +7,75D osv.

Takket være ny teknologi i den revolutionerende Vision-R 800 phoropter kan din optiker nu måle din styrke med en helt utrolig præcision. Fordelen for dig er et skarpt, behageligt syn med brilleglas, der er skræddersyet til dig helt ned til 0,01D.

AVA giver ikke alene en mere præcis tilpasning – metoden kan også demonstrere ændringen i din styrke under virkelige forhold, så du selv kan se forskellen.

EYECODE

Alles syn og synsbehov er forskellige, og det bør dine brilleglas afspejle. Derfor har vi udviklet Eyecode. Ved hjælp af avanceret teknologi kan Eyecode foretage unikke målinger, der kortlægger dit øjes bevægelser. Dette kaldes også øjets rotationscentrum, og det kan afvige med op til 30 % hos den enkelte.

Øjets rotationscentrum angiver det punkt, hvor øjet roterer. Din optiker kan måle din unikke Eyecode ved hjælp af en kontaktfri enhed, og det tager kun få minutter. Dine Eyecode målinger kan også inkludere dit dominerende øje.(2)

Disse afgørende målinger kan derefter anvendes i dine korrigerende brilleglas, hvilket resulterer i skræddersyede brilleglas, der opfylder dine unikke behov. Med Eyecode får du alle fordelene ved fem gange større præcision i dine brilleglas.(3) Det kan også være en hjælp til at sikre, at du vænner dig hurtigt og nemt til dine nye brilleglas.

Eyecode måles, efter at du har fået testet dine øjne og har valgt dit brillestel. Mens du har dit nye brillestel på, placerer din optiker dig foran en maskine kaldet Visioffice. Visioffice enheden instruerer dig i at kigge lige frem og derefter dreje hovedet til siden for at måle dit øjes rotationscentrum samt andre steltilpasningsparametre. Denne kontaktfri maskine giver dig din unikke Eyecode.

NÆRSYNSADFÆRD

For dig, der har brug for læseafstandskorrektion i dine brilleglas, kan skræddersyede brilleglas, der tager højde for nærsynsadfærd, også kaldet Near Vision Behaviour eller NVB, give et mere behageligt syn til dine hverdagsaktiviteter. Mål for nærsynsadfærd kan sikre, at dine brilleglas er skræddersyede i den nederste del, hvilket er afgørende for evnen til at læse og udføre andre aktiviteter tæt på såsom brug af mobiltelefon.

Ved hjælp af en tablet og en intuitiv app kan din optiker guide dig igennem en simpel test, der kan vise, hvordan du agerer, når du ser på noget i din læsezone. Dette kan fx inkludere, om du vipper hovedet, og hvordan du holder det, du læser. Resultaterne kan give dig målene for din nærsynsadfærd og sikre, at læsefeltet i dine brilleglas passer til den måde, du rent faktisk læser på.

Det betyder samtidig, at dine skræddersyede brilleglas giver en bedre læsefeltzone, og det kan betyde hurtigere og mere behagelig tilvænning til progressive brilleglas. Slut med at holde din telefon ud i strakt arm for at se teksten klart!

➜ Varilux Nærsynsadfærd Brilleglas

Woman performing NVB test on tablet to get Near Vision Behaviour measurements

STELTILPASNINGSPARAMETRE

Steltilpasningsparametre angår den måde, det valgte brillestel sidder på dit ansigt. Med så mange forskellige brillestel at vælge imellem kan måling af steltilpasningsparametre sikre, at dine brilleglas er skræddersyede til dit valgte brillestel, hvilket sikrer, at alle synszoner er placeret rigtigt på dine brilleglas, så dit syn bliver mere behageligt.

Målingerne kan reducere fejl i brilleglassenes styrke, hvilket kan resultere i en forbedret læsesynszone samt tilsvarende forbedring af andre synszoner. Steltilpasningsparametre kan måles under din Eyecode måling med Visioffice, eller din optiker kan vælge at foretage målingerne ved hjælp af en tablet og en software kaldet Eye Ruler. Parametrene måles ved hjælp af to billeder, som software i begge enheder konverterer til dine unikke mål.

HVILKE BRILLEGLAS KAN SKRÆDDERSYES TIL MIG?

Brilleglas er sammensat af de tre elementer, vi nævnte tidligere: et korrigerende design, indbygget beskyttelse af øjensundheden og en coatning, der forbedrer linsen. Hvis du har gammelmandssyn, har du brug for progressive brilleglas. Vores progressive brilleglas fås med adskillige innovative beskyttende funktioner, herunder Transitions eller Eye Protect System, samt coatninger af brilleglassene såsom Optifog og Crizal. Dette komplette par brilleglas kan skræddersys med AVA, Eyecode, Near Vision Behaviour og steltilpasningsparametre.

Hvis du er nærsynet, har problemer med astigmatisme eller er langsynet, har du brug for enkeltstyrke brilleglas. Eyezen enkeltstyrke brilleglas kan også kombineres med Transitions, Eye Protect System og Crizal. Du kan også få dine brilleglas yderligere tilpasset med AVA, Eyecode og steltilpasningsparametre.

HVILKE FORDELE ER DER VED SKRÆDDERSYEDE BRILLEGLAS?

Skræddersyede brilleglas er personligt tilpasset dine synsbehov og din adfærd, og resultatet er et behageligt, skarpt syn. Tilvænning til nye briller kan godt tage lidt tid, men ved personlig tilpasning af brilleglassene kan du reducere tilvænningstiden, så du opnår et klart syn fra det øjeblik, du tager dine nye briller på.

Målinger til personlig tilpasning tager kun et par minutter mere ud over din standardsynstest.

Din optiker har investeret i udstyr, der kan sikre, at dine brilleglas er unikke og giver dig det bedst mulige syn.

HVOR KAN JEG FÅ SKRÆDDERSYEDE BRILLEGLAS?

En optiker, som har investeret i særligt digitalt udstyr til sin praksis, vil kunne foretage målingerne til din personlige tilpasning. Disse yderligere målinger ud over standardsynstesten tager kun et par minutter mere at gennemføre, og resultatet er unikke målinger, der kan bruges til at skræddersy dine brilleglas til dine specifikke synsbehov.

Optikere, som har investeret i avanceret udstyr til synstests, kaldet Vision-R 800, kan foretage målinger til AVA-brilleglas.

Find en lokal optiker, som kan foretage målinger for Eyecode, Near Vision Behaviour og steltilpasningsparametre, her.

(1) Skadeligt lys = UV- og blåviolet lys

(2) Personlig tilpasning i forhold til det dominerende øje er kun mulig med Varilux Xclusive 4D

(3) Mindst 5 gange højere end Essilors andre skræddersyede brilleglas uden Eyecode. 2009 Essilor R&D beregninger.